Aardbeitjes • woudvruchten • mascarpone • Licor 43
Ingrediënten
- 500gr mascarpone
- 2 eieren
- 100gr suiker
- 1 glaasje licor 43 (+/- 5cl)
- 2 bakjes aardbeien (500 gram)
- 1 klein bakje bramen (200 gram)
- 1 klein bakje frambozen (200 gram)
- 1 klein bakje blueberries (200 gram)
- enkele blaadjes citroenverbena of munt
- zeste van 1 sinaasappel
- paarse korenbloemetjes en oranje citroenafrikaantjes
- enkele cigaretjes of kattetongen van Delacre
8 à 10 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Maak een beslag van de eieren, de suiker en de mascarpone.
Zodra alles goed gemengd is giet je er een glaasje Licor 43 bij.
Blijf mengen tot je een homogene crème verkrijgt.
Doe deze crème in een spuitzak en laat enkele uren opstijven in de koelkast (tot het ogenblik van opdienen).
Was nu de aardbeitjes en versnijd ze in kleine stukjes.
Spoel de blue berries onder stromend water.
De bramen en frambozen hoeven niet gespoeld.
Voor de opbouw van je dessert ga je als volgt te werk:
Verdeel de versneden aardbeitjes over een 8 à 10 tal glaasjes of kommetjes.
Spuit hierover een laagje mascarponecrème.
Voor de afwerking schikken we hierover wat blue berries, aardbeien, enkele bramen en framboosjes.
Een paar blaadjes citroenverbena geven extra faicheur aan dit dessertje.
Voor een kleurrijke afwerking kan je nog wat sinaaszeste, paarse korenbloemetjes en enkele oranje citroenafrikaantjes gebruiken.
Koel geserveerd met wat koekjes bvb. kattetongen of cigaretjes van Delacre erbij, is dit een hemels dessertje.
PRODUCT-TIP: Citroenverbena heeft een heerlijk citroenachtig aroma. Het is vooral gekend onder de Franse naam Verveine. Het wordt onder andere gebruikt voor kruidenthee. Dit heerlijke kruid is zo veelzijdig te gebruiken o.a. bij vis of in desserten met fruit.
CULI-TIP: Licor 43 is een helder gouden en werelberoemde Spaanse likeur gemaakt van diverse kruiden De exacte samenstelling van Licor Cuarenta Y tres is tot op heden een goed bewaard familiegeheim.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans