Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Ansjovis Codesa

Goud uit de Cantabrische zee

Cantabrië is in Spanje de regio bij uitstek voor het verwerken van ansjovis. Codesa was ooit een familiebedrijf, maar is sinds het midden van de jaren zeventig uitgegroeid tot een professionele onderneming. Dadelijk na de vangst worden de ansjovissen geselecteerd en gedurende minstens zes maanden in zout opgelegd. Na die periode worden ze ontgraat, gewassen en netjes ingeblikt. Heel het proces gebeurt handmatig en is dus erg arbeidsintensief.
De echte Anchoas del Cantábrico zullen altijd een stevig prijskaartje hebben, net vanwege hun steeds grotere zeldzaamheid en het arbeidsintensieve productieproces. Culinair cultureel erfgoed in perfectie!

Qua smaak vind ik deze ansjovissen subliem. Gezien de uitzonderlijke kwaliteit kan je ze best puur genieten of dresseren op een licht geroosterd, beboterd brood. Je zal merken dat de fijne zuivere smaak en de heerlijke aroma’s van de zee je tegemoet komen. Een topper!

Ik koop deze ansjovis bij La Buena Tierra in Zelem. De leading lady van het bedrijf, Maria heeft een fijne neus voor Spaanse delicatessen van topkwaliteit.

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.