Bouillon van raapjes • lamsribbetjes
Ingrediënten
- 800 gr lamsribbetjes
- 6 el olijfolie
- 4 dikke aardappels
- 500 gr raapjes
- 3 liter groentebouillon
- 4 knoflooktenen
- grof gemalen peper

4 Personen
Klaar in 1u
Bereidingswijze
Schil de raapjes en de aardappelen en snijd deze in grove stukken.
Neem een soepketel doe hierin de olijfolie en stoof de raapjes en aardappels aan.
Overgiet de groenten met de groentebouillon. Laat ze ongeveer 35 minuten op een zacht vuurtje garen tot de aardappels en de rapen zacht zijn.
Pers de 4 knoflookteentjes uit in een kommetje.
Bak ondertussen de lamsribbetjes mooi bruin in een pan met wat olijfolie en kruid ze met peper.
Zodra deze mooi bruin zijn strijken we ze in met uitgeperste knoflook.
Laat nog even verder bakken.
Voeg ze nu bij de soep en laat de soep nog even doorkoken en zet ze hierna van het vuur om af te koelen.
Zodra de soep is afgekoeld kan je het vetlaagje dat zich bovenaan bevindt met een schuimspaan verwijderen zodat je een mooie bouillonsoep overhoud.
Voor de presentatie:
Verwarm de soep en schep met een pollepel de ingrediënten in een mooi diep soepkommetje en giet er nog wat extra warme bouillonsoep overheen.
Kruid nog even extra af met wat versgemalen zwarte peper van de molen.
Serveer de hete hartverwarmende maaltijdsoep onmiddellijk.
PRODUCT-TIP: Lamsribbetjes zijn echt de moeite om uit te proberen. De ribbetjes zijn bijzonder smaakvol en heerlijk mals. Eens iets anders als de gekende lamskoteletjes.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans