by Johan Grosemans

Briochetoast • geplukte zeebaars • Hollandaisesaus

Een zee van smaken

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Halveer de tomaten en verwijder het zaad. Snij het vruchtvlees in kleine brunoise. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid af met peper en zout. Zet even aan de kant.
Steek 4 rondjes uit het briochebrood met een uitsteekring van 9cm diameter.
Smeer het briochebrood in met wat olijfolie en bak het mooi goudbruin in een antikleefpan.
Bak ondertussen de zeebaarsfilets op hun velkant in een andere pan tot deze mooi gaar zijn. Kruid de vis met citroenpeper en zout. Laat de vis vervolgens afkoelen. Eens afgekoeld ontdoe je de zeebaars van het vel en scheur je de vis met een vork in kleine stukjes.

Maak de Hollandaisesaus. Klop de eierdooiers in een sauteuse op matig vuur samen met de 2 eetlepels water tot een gladde saus. Zodra je ziet dat de dooiers dreigen te stollen neem je de pan onmiddellijk van het vuur. Voeg de klontjes boter al roerend en één voor één toe tot deze helemaal gesmolten zijn.
Breng de saus op smaak met peper, zout, suiker en het citroensap.

Voor de presentatie:

Schik het briochebrood in een diep bord. Beleg het brood met de geplukte zeebaars, de brunoise van tomaat, de garnaaltjes en dresseer hierover de warme Hollandaisesaus.

Werk af met wat goudsbloembloemetjes en citroenafrikaantjes ( gebruik hiervoor de bloemetjes en blaadjes). Met een goede draai van de pepermolen geef je het gerechtje nog een finishing touch.

WIJN-TIP: Sauvignon Blanc Cuvelier Heel lekkere fruitige Sauvignon Blanc uit eigen streek. Met name uit Haspengouw (Jesseren/Borgloon). Floraal in de neus. Deze Belgische wijn heeft wat groene appel en citrus smaak en een bijzonder lekkere afdronk. 

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.