Burrata • tri colore van kerstomaatjes • aceto dadel vijg
Ingrediënten
- 800 gr tri colore kerstomaatjes
- 2 bollen van 150 gr burrata (Galbani)
- 2 zoete paprika's
- 1 courgette
- 4 radijsjes
- 24 blaadjes basilicum
- 8 el dadel-vijg aceto
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
- La Spezia kruiden
- Voor de gemarineerde uien:
- 3 dikke rode ajuinen
- 25 cl water
- 9 el azijn
- 25 gr suiker
- 1 laurierblad
- 5 zwarte peperkorrels
4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Voor de gemarineerde uien:
Schil de rode ajuinen en snij deze in fijne schijfjes. Doe water, azijn en suiker samen in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe. Neem een goed afsluitbare glazen pot leg hierin de uiringen en giet de hete marinade erover. Sluit de pot goed af en bewaar deze op een koele plek. De uien kunnen de dag erna al gebruikt worden.
Voor de burrata salade:
Snij de courgette en de zoete peper in dunne schijfjes. Stoof deze in wat olijfolie mooi bruin. Halveer de kerstomaatjes in parten, in kwartjes en schijfjes (leuk voor de variatie)
Leg de tomatensalade samen met de courgetteschijfjes en zoete peper in een diep bord. Leg hierop een halve burrata en verdeel de rode ui over de salade.
Meng wat olijfolie met de dadel-vijg aceto en lepel dit over de salade. Kruid af met La Spezia kruiden en wat zout en peper. Je kan het gerecht nog verder afwerken met enkele basilicumblaadjes.
PRODUCT-TIP: burrata is een Italiaanse verse kaas van rauwe koemelk. Vergelijkbaar met een mozzarella doch veel smeuïger en lekkerder. Als er bij het snijden van de burrata room uitgelopen komt en je een duidelijke de smaak van melk proeft, dan heb je een goede burrata. Een ware delicatesse!
CULI-TIP: Crema balsamico dadel & vijgen van Wajos
CULI-TIP 2: Casa Michela Monocultivar olijfolie van Cent’Anni
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans