Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Gelakte Black Agnus short rib • witte koolsalade • dadel • ajuinpijpjes • kruidensla

Smaakt naar meer

Ingrediënten

8 à 10 Personen

Klaar in 4u

Bereidingswijze

van de koolsalade:

Snij de witte kool in fijne julienne. Ontpit de dadels en versnij ze in kleine partjes. Voeg de stukjes dadel bij de witte kool. Meng ze met wat honing-mosterd dressing. Kruid af met peper en zout en zet de koolsalade op een frisse plaats.

Snij de ajuinpijpjes in fijne sliertjes en leg ook deze even aan de kant. Ze dienen voor de afwerking.

van de Black Agnus short rib:

Haal de short ribs uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 180°.

Maak ondertussen de laksaus. Hiervoor meng je in een kom de rietsuiker, honing, Teriyakisaus, sambal, vers geraspte gember en het zout met de 5cl water en dan zet je ook deze even aan de kant.

Verhit wat zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak er de short ribs aan alle zijden mooi aan.

Neem een kwast en breng voor de 1ste maal de laksaus aan. Laat vervolgens de groentebouillon oplossen in een ovenschotel die je vult met 25 cl heet water. Kies hiervoor een ovenschotel waarin de shortrib past.

Leg de short ribs in de ovenschotel en dek ze af met aluminiumfolie. Plaats de afgedekte ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 180°.

Haal na een uur de short ribs uit de oven en glaceer ze opnieuw met de laksaus.

Zet de ribs afgedekt met de aluminiumfolie terug in de oven. Nu gedurende 2 uur op 180°.

Bedruip de short ribs regelmatig met het vocht dat je vindt in de ovenschotel.
Na 3 uur valt het vlees van het bot en zijn ze gaar.

Mocht het vlees nog vastzitten aan het bot kan je ze nog een half uurtje langer in de oven laten garen.
Verwijder de aluminiumfolie en glaceer de short-ribs nogmaals met de laksaus.

Zet nu de grill van de oven aan en zet de ovenschotel ongeveer 8 minuten onder de gril zodat de laksaus mooi gekarameliseerd is.

Neem de short ribs uit de oven en versnijd ze per rib om te serveren.

Maak in het midden van je bord een bedje van de koolsalade. Doe er enkele ribben op en besprenkel ze nog even met wat laksaus. Doe er nog wat crispy boekweit bij voor een krokante smaak. Tenslotte zullen de kruidensalade en fijn versnipperde ajuinpijpjes het gerecht nog verder pimpen.

PRODUCT-TIP: Black Agnus short ribs zijn eigenlijk de spareribs van het Black Agnus rund. Bij de short ribs ligt het vlees als het ware op de botten, dat de heerlijke smaak aan het vlees geeft. Kenmerkend hierbij is de malsheid, sappigheid en de smaakbeleving. Gelakt en in de oven gegaard of op de BBQ is dit stukje vlees om vingers en duimen bij af te likken.

WIJN-TIP: Château Graves de Pez, Sainte-Estèphe, Frankrijk. Een heel elegante rode wijn van Cabernet Sauvignon met Merlot en Petit Verdot druif. Je proeft toetsen van cassis, pruim, kruiden en tabac. De wijn heeft een fijne afdronk met een mooie balans tussen het hout en kruidigheid. 

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.