by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Guanciale

Verfijnde umami smaak

Guanciale is Italiaans spek gemaakt van varkenswang.

Guancia is namelijk Italiaans voor wang.

Het spek wordt gekruid en vervolgens drie weken gerijpt. Het is een vetrijk en smaakvol stuk vlees dat in reepjes wordt gesneden en vaak wordt gebruikt in pasta alla carbonara en amatriciana.

De smaak is verfijnder dan andere varkensproducten zoals pancetta en de textuur is delicater.

Mijn favoriet is de Guanciale van Galbani omdat deze afgewerkt is met een subtiele Mediterrraanse kruidenmix.

Dit product kan je vinden in de betere delicatessenzaken of Italiaanse speciaalzaken.

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.