by Johan Grosemans

Jambon Noir de Bigorre

Een ware delicatesse

Het ‘porc noir de Bigorre’ is een raszuiver Gasconne-varken.

Net als de Spaanse Belotta en andere pata negra-varkens is de Bigorre een afstammeling van het zwarte oervarken, de Ibérico.

Al in de prehistorie leefden deze varkensrassen in de uitgestrekte bossen rond de Pyreneeën. Het is een unieke ervaring als je voor de eerste maal proeft van deze donkerkleurige ham.

Bijna onmiddellijk nadat het je tong raakt, lijkt het alsof het dunne bijna doorzichtig schelletje ham in je mond smelt. De verfijnde smaak zorgt voor een gevoel dat moeilijk te beschrijven valt. Een smaak die lang in de mond blijft nazinderen en je uitnodigt om nog een stukje te proeven en nog éen en nog één. Een ware delicatesse.

Deze delicatese kan je o.a. vinden bij de Rok 4 in Tongeren.

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.