Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Kumquat likeur

Fris en fruitig

Ken je Kumquat likeur al? 

Wel, dit is de traditionele likeur van het eiland Corfu in Griekenland en wordt gemaakt met puur natuurlijke ingrediënten.

Kumquats zijn kleine vruchten die lijken op een sinaasappel maar dan veel kleiner, ovaal en net iets groter dan een olijf. De bomen waar ze aan groeien worden 4,5 meter hoog en dragen duizenden vruchten.

Kumquat likeur is een zacht zoete likeur met een fris fruitige smaak. Wij brachten ons flesje mee van Corfu.

In sommige Griekse delicatessenwinkels kan je deze likeur ook vinden of in online shopping. Mocht je geen Kumquat likeur vinden dan is de Italiaanse Orancello een mooi alternatief.

Net als bij Limoncello, wordt de kleur en smaak volgens een authentieke distilleermethode uit de schil getrokken. Door het resultaat van eeuwenoude tradities en met de kennis van nu, zorgt Orancello voor een smaakexplosie van friszoete sinaasappel.

Orancello is te koop in Italiaanse delicatessenwinkels of je kan het ook zelf maken. Het recept is hetzelfde als van Limoncello maar i.p.v. citroenschillen gebruik je onbehandelde biologische sinaasappelschillen.

Mijn schoonzusje, Annick, heeft al wat ervaring in het maken van heerlijke Orancello.

Haar tips: De biologische sinaasappels eerst goed wassen en met de dunschiller zoveel mogelijk het wit van de schil vermijden. Zo voorkom je een bittere smaak. Blijven uitproberen tot je het gewenste resultaat bereikt is haar boodschap.

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.