by Johan Grosemans

Lamskroon • witte en groene asperges • daslook

VOORJAARSFEEST OP JE BORD, EEN ODE AAN HET SEIZOEN

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 45"

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°.
Breng in een ketel gezouten water aan de kook voor de asperges. Schil ondertussen de witte asperges met de dunschiller. Snijd het houterige gedeelte weg. Werp de schillen niet weg. Hiermee kan je nog een heerlijke aspergesoep maken. Doe nu de asperges in het kokend water samen met 1 el fijne suiker. Zodra deze beetgaar zijn mogen ze uit het kookvocht gehaald en laten we ze in een kom met ijswater afkoelen zodat ze niet meer verder garen.
Neem nu de groene asperges. Deze hoef je niet te schillen. Verwijder de houtachtige onderkanten van de stengels en indien nodig de harde zijkanten. Kook deze in hetzelfde kookwater tot ze ook weer beetgaar zijn en koel opnieuw af in ijswater. Als volgende kunnen we de edamame boontjes op dezelfde wijze koken in hetzelfde kookwater.

Neem en inoxen pan en smelt hierin de boter. Strooi peper en zout over de lamskroontjes en bak deze aan beide zijden mooi krokant bruin. Zet de pan met de lamskroontjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Zodra de mals gebraden lamskroontjes klaar zijn mogen ze uit de oven. Laat ongeveer 10 minuten verder rusten onder aluminiumfolie voor je ze aansnijdt.

Neem nu een ovenschotel en schik hierin alle groene, witte asperges en de edamame boontjes. Voeg wat boter toe en zet het geheel voor 8 minuten in de oven op 160°.

voor de saus:

Smelt wat boter in een steelpannetje om de grofgesneden echalotten glazig in aan te stoven. Voeg de knoflook, laurierblaadjes, tijm, lamsfond, honing en mosterd toe. Laat de saus mooi inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus. Kruid nog wat af met peper en zout naar eigen smaak en houd de saus goed warm.

voor de presentatie:

Neem een mooi groot bord. Schik hierop de levendige mix van groene lentegroentjes en het sappige lamskroontje. Dresseer met de warme honing-tijmsaus en werk af met verse daslookblaadjes voor de verfijnde smaakvolle touch.

Dit gerecht is heerlijk met aardappelgratin of ovengebakken aardappeltjes in de schil.

PRODUCT-TIP: lamsfond van Maïtre Cuisine is een kant en klare fond uit de klassieke Franse keuken speciaal ontwikkeld voor de chef. Ik werk er bijzonder graag mee omdat deze glaçe de perfecte basis vormt of finishing touch is voor heerlijke sauzen, bouillons en soepen. 

CULI-TIP: Bestheim Pinot Blanc des Chasseurs de Lune 2022 is een heerlijke frisse en fruitige wijn uit de Elzasstreek. In deze goudgele wijn proef je toetsen van abrikoos, appel en gedroogde vruchten hetgeen perfect past bij aspergegerechten.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.