Lamsribbetjes • raapjes • venkel • Griekse yoghurt • bergtijm
Ingrediënten
- 12 kleine raapjes
- 1 venkel
- 20 krieltjes
- 20 lamsribbetjes
- 1 bol knoflook
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el groene kruidencrumble (Jorda)
- een 10-tal takjes bergtijm
- olijfolie
- peper en zout
- fleur de sel
4 Personen
Klaar in 1u
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Spoel ondertussen de raapjes. Halveer deze en schik ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Kruid af met peper en zout.
Was de krieltjes en kook ze in licht gezouten water gaar.
Zodra ze gaar zijn, gieten we ze af en leggen we de ongeschilde krieltjes op een ovenplaat.
Overgiet ze met een scheut olijfolie en kruid af met wat fleur de sel.
Leg enkele ongepelde knoflookteentjes tussen de krieltjes en schik er de takjes bergtijm over.
Voor de lamsribbetjes:
Neem opnieuw een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Schik hierop de lamsribbetjes en bestrijk ze met wat olijfolie, waarin 2 teentjes knoflook zijn uitgeperst.
Zet de 3 ovenplaten teglijk in de voorverwarmde oven. De raapjes bovenaan. Deze zijn op 20 à 25 minuten gaar.
Haal ze uit de oven en houd ze warm door ze af te dekken met alu-folie.
De aardappeltjes en de lamsribbetjes mogen nog zo’n 20 minuten verder bakken tot ze mooi bruin gekorst zijn.
Maak ondertussen de dressing.
Pers 2 teentjes knoflook uit in de Griekse yoghurt.
Kruid af met peper en zout en zet opzij.
Versnijd de venkel zeer fijn op een mandoline en leg de venkel in ijswater voor ongeveer een 20 tal minuutjes.
Zo blijft de venkel mooi krokant en zal hij mooi krullen.
Voor de afwerking:
Neem een diep bord. Leg hierin de raapjes, de fijne sliertjes venkel met hierover een eetlepel Griekse yoghurtsaus.
Schik de krieltjes en de lamsribbetjes hiertegenaan en overgiet het geheel met de saus die overblijft op de bakplaat.
Kruid het bordje af met de groene kruiden crumble en serveer meteen.
PRODUCT-TIP: Lamsribbetjes zijn echt de moeite om uit te proberen. De ribbetjes zijn bijzonder smaakvol en heerlijk mals. Eens iets anders als de gekende lamskoteletjes.
WIJN-TIP: Graves de Pez Sainte-Estèphe. Heel lekkere rode wijn van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Je proef een smakenpallet van rood fruit, pruimen, eik, vanille en chocolade. Past perfect bij lams, wild en rundsvlees.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans