Limoensorbet • homemade limoncello • gecrushte violetjes • citroenverbena
Ingrediënten
- 4 bollen limoensorbet
- Homemade limoncello
- 8 violetjes
- Enkele blaadjes citroenverbena
4 Personen
Klaar in 10"
Bereidingswijze
Zelf Limoncello maken is niet zo moeilijk en oh zo plezant om te doen. Op internet vind je tal van goede recepten. Een tip die ik je kan geven is dat je de lekkerste Limoncello kunt maken met onbespoten Sorrento citroenen of citroenen die van de Amalfikust komen. Gebruik bijvoorkeur een fijne dunschiller om de citroenen te schillen. Vermijd zoveel mogelijk het wit van de schil, anders krijgt de Limoncello een bittere smaak.
Neem een vijzel en crush de violetjes.
Neem 4 mooie champagneglazen of kleine dubbelwandige Bodrum glaasjes. Schep in elk glas 1 bolletje limoensorbet. Giet hierover een beetje homemade Limoncello en werk af met de gecrushte violetjes en de citroenverbena. Smakelijk!
PRODUCT-TIP: Citroenverbena heeft een heerlijk citroenachtig aroma. Het is vooral gekend onder de Franse naam Verveine. Het wordt onder andere gebruikt voor kruidenthee. Dit heerlijke kruid is zo veelzijdig te gebruiken o.a. bij vis of in desserten met fruit.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans