by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Limoensorbet • homemade limoncello • gecrushte violetjes • citroenverbena

EASY EN OH ZO VERFRISSEND!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 10"

Bereidingswijze

Zelf Limoncello maken is niet zo moeilijk en oh zo plezant om te doen. Op internet vind je tal van goede recepten. Een tip die ik je kan geven is dat je de lekkerste Limoncello kunt maken met onbespoten Sorrento citroenen of citroenen die van de Amalfikust komen. Gebruik bijvoorkeur een fijne dunschiller om de citroenen te schillen. Vermijd zoveel mogelijk het wit van de schil, anders krijgt de Limoncello een bittere smaak.

Neem een vijzel en crush de violetjes.

Neem 4 mooie champagneglazen of kleine dubbelwandige Bodrum glaasjes. Schep in elk glas 1 bolletje limoensorbet. Giet hierover een beetje homemade Limoncello en werk af met de gecrushte violetjes en de citroenverbena. Smakelijk!

PRODUCT-TIP: Citroenverbena heeft een heerlijk citroenachtig aroma. Het is vooral gekend onder de Franse naam Verveine. Het wordt onder andere gebruikt voor kruidenthee. Dit heerlijke kruid is zo veelzijdig te gebruiken o.a. bij vis of in desserten met fruit. 

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.