Mini-rundstartaar van ossenhaas • Rozeval aardappeltjes • artisjok • rookolie
Ingrediënten
- 80 gr ossenhaas
- 40 gr Rozeval aardappeltjes
- 40 gr artisjokpartjes uit blik
- 1 kleine ui
- 16 gr kruidensla
- 10 gr kappertjes
- 3 el mayonaise
- 1/2 el ketchup
- 4 el rookolie (Finca la Barca)
- 2 el prei-olie (Grønn)
- 4 stukjes Pan Carasau

4 Personen
Klaar in 40"
Bereidingswijze
voor de tartaar:
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Laat de artisjokpartjes in een vergiet uitlekken.
Neem een klein kommetje doe hierin 2 el mayonaise en 2 el prei-olie. Meng deze tot een mooie groene mayonaise en doe ze in een spuitzak.
Snijd de ossenhaas in lapjes van 5 millimeter dikte en daarna in reepjes om ze nog verder in kleine blokjes te versnijden voor de tartaar. Snijd de ui in kleine brunoise. Doe deze in een kom samen met de kappertjes, de mayonaise, ketchup, ossenhaas en meng alles tot een mooi geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Maak van de Rozeval aardappelen dobbelsteentjes. Versnijd ook de artisjok in kleine partjes, doe deze bij de aardappels samen met wat peper en zout. Meng het geheel met 1 el mayonaise, zodat de ingrediënten aan elkaar kleven.
voor de presentatie:
Neem vier mooie voorgerecht bordjes. Plaats nu een steekring op elk bord. Leg hierin een laagje van het aardappel-artisjok mengsel en druk stevig aan. Vul de rest nu op met de rundstartaar. Spuit bovenop enkele toefjes prei-olie-mayonaise. Werk het geheel tenslotte af met wat kruidensla, rookolie en een stukje Pan Carasau.
CULI-TIP: prei-olie van (Grønn) van de Belgische sterrenchef Benoit Dewitte is een ready-to-use verse olië.
CULI-TIP 2: rookolie Finca la Barca
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans