by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Mussini Balsamico Bianco

Fris Zuurtje

De familie Mussini heeft een uitgebreide lijn met balsamico azijnen en een zeer lange traditie van generatie op generatie. 

Deze Mussini Balsamico Bianco is op basis van gekookte of geconcentreerde druivenmost, wijnazijn en natuurlijke aroma’s. Perfect om de meest uiteenlopende gerechten te begeleiden. De 12 jaar oude balsamico is iets zoeter en dikker van smaak. De kruidige en fruitige tonen, de bitterzoete afdronk en het licht zuurtje geven bijvooorbeeld aan diverse zomersalades het accent van ‘buitengewoon smakelijk’.

Ook erg lekker bij gegrilde groenten, rucola,  kaas of een stukje vlees.

Ik vond deze Aceto van Mussini op vakantie in de Bourgogne bij meester kaasmaker, Alain Hess in Beaune.

Het loont de moeite om op zoek te gaan naar een goede balsamico bianco. In diverse Italiaanse delicatessenzaken of kaas- en delicatessenwinkels vind je buitengewone aceto’s met een zeer verfijnde smaak.

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.