by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Ravioli • artisjok • pecorino • limoen-lavendel crema

Tout simple en oh zo lekker!

Ingrediënten

8 à 10 Personen

Klaar in 20"

Bereidingswijze

Neem de kappertjes uit de bokaal en dep deze even droog. Verhit ondertussen de arachideolie in een pan. Test met enkele kappertjes of de olie heet genoeg is. Bak de kappertjes gedurende ongeveer 5 minuten tot ze crispy zijn. Haal ze nu uit de olie met behulp van een schuimspaan en laat deze even uitlekken op keukenpapier.

Breng een ketel met water aan de kook en laat de ravioli daarin garen gedurende 3 à 4 minuten.

Leg de ravioli ’s vervolgens in, bij voorkeur, voorverwarmde borden. Giet er wat olijfolie over en bestrooi met wat peper en zout. Rasp wat Parmiggiano Reggiano of Grana Padano over de ravioli’s en werk af met een geutje limoen lavendel crema. Deze laatste geeft het gerecht een extra verfijnde smaak. Tenslotte komen de crispy kappertjes erbovenop. Deze geven de heerlijke crispy bite. Als je er nog wat limoenrasp over sprenkelt zorgt dit voor wat extra fraîcheur.

PRODUCT-TIP: Ravioli ‘artisjok Pecorino’ van Altoni is een heerlijke rijkelijk gevulde verse pasta en heeft bijzonder veel smaak. De basis voor een heerlijk vegetarisch gerecht!
Het loont de moeite om een kijkje te nemen op hun website voor het uitgebreide assortiment aan verse pasta’s. www.altoni.be
 

CULI-TIP: limoen-lavendel crema van Wajos de heerlijke finishing touch

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.