Ravioli Primavera met ricotta • gele en groene lentegroenten
Ingrediënten
- Voor de saus:
- 1 banaansjalot
- 2 selderstengels
- 2dl Noilly Prat (droge vermout)
- 2dl groentebouillon
- 5 takjes tijm
- 4 blaadjes laurier
- Voor het gerecht:
- 24 stuks ravioli met Ricotta en spinazie van Altoni
- 1/2 groene courgette
- 1/2 gele courgette
- 1/2 venkel
- 12 groene asperges
- 24 prinsessenboontjes
- 24 sugar snaps (= sluimererwtjes)
- 4 bimi's
- 1 steeltje groene selder
- 2 blokjes groentebouillon
- Snuifje zout

4 Personen
Klaar in 45"
Bereidingswijze
van de saus:
Neem een sauspan en laat hierin een klontje boter smelten.
Snij de banaansjalot en de selderstengels in grove stukken.
Stoof ze in de warme boter.
Doe ondertussen ook de tijm en de laurier erbij en roer regematig om.
Zodra je ziet dat de groenten glazig worden voeg je de Noilly Prat erbij.
Roer reggelmatig om en laat ongeveer tot de helft inkoken. Voeg nu de groentebouillon en de room toe.
Laat op een zacht vuurtje verder inkoken.
Zeef de saus en houd ze warm.
van de Primavera groentjes:
Neem een mandoline.
Maak slices van 2mm van de gele en groene courgette op de mandoline.
Snijd de venkel in schijven van ½ cm.
Neem een braadpan en bak hierin de slices van de groene en gele courgetten krokant in een beetje boter.
Neem deze uit de pan en leg ze even in een kommetje.
Bak vervolgens in dezelfde pan de venkel knapperig. En houd de groenten even warm.
Neem een grote sauteuse.
Vul deze met water en 2 blokje groentebouillon.
Blancheer hier na elkaar de prinsessenboontjes, de sugar snaps, de groene asperges en de bimi’s.
Koel deze telkens af in ijskoud water.
Vul ondertussen een ketel met water.
Zodra het water kookt voegen we een snuifje zout toe.
Kook hierin de ravioli ‘ricotta spinazie’ al dente.
Neem ondertussen een wokpan en wok hierin de geblancheerde groentjes.
voor de presentatie:
Neem een diep bord.
Schik hierop de ravioli en de gewokte groentjes, de venkel en courgetteslices.
Giet hierover de Noilly Prat saus.
Werk af met wat groene venkelplukjes voor de extra verfrissende smaak.
Mocht je geen venkelplukjes hebben dan zijn kervelplukjes ook een heerlijk alternatief.
PRODUCT-TIP: Noilly Prat is een Franse droge vermout. Deze heerlijke Vermouth is ideaal om te gebruiken als witte saus bij groentjes of in vissauzen of mosselbereidingen. Ook heerlijk in cocktails!
CULI-TIP: Ravioli Ricotta spinazie Altoni Deze heerlijke verse eierpasta is een ambachtelijke pasta en dat proef je. Deze ravioli geniet mijn voorkeur.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans