by Johan Grosemans

Salade “sardines Pitomail” Niçoise anders dan anders

DE BRETOENSE KUST ALS INSPIRATIEBRON

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Was de ongeschilde aardappeltjes. Kook deze mooi gaar in de schil en laat ze nadien goed afkoelen.

Was de groenten.

Ontdoe de boontjes van de topjes en steeltjes en kook ze beetgaar. Voeg een snuifje bicarbonaat toe. Zou behouden ze hun mooie groene kleur.

Zodra de boontjes gaar zijn, giet je het water af en dompel je de boontjes in ijsgekoeld water, zodat ze niet meer verder garen en mooi groen blijven.

Kook ondertussen de eieren net niet hard voor ongeveer 8 à 9 minuten i.p.v. 10 minuten. De dooier moet nog een beetje smeuïg zijn.

Spoel onmiddellijk onder koud water.

Snijd de tomaten in gelijke partjes.

Snijd de rode ui in fijne ringen.

Snijd vervolgens de zoete peper in fijne schijfjes.

Pel de eieren en halveer ze.

Maak van de olijfjes kleine ringen.

Hak de peterselie fijn.

Open de blikjes sardines Pitomail.

voor de bordschikking:

Leg op elk bord een bodem van de slamix, hierop de boontjes, de aardappelschijfjes, de tomatenpartjes.

Dresseer hierop de sardines met de Pitomailsaus.

Werk verder af met rode ui, zoete peper, ei, gesnipperde peterselie en de zwarte olijfjes.

Overgiet het geheel met een geutje olijfolie.

Een snuifje zout en wat peper van de molen zullen het gerechten tenslotte afmaken.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.