by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Scampi’s • appel • venkel • rabarberslices • Mopertingen appeltjesdressing • daslookolie

Fruitig lekker!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Daslookolie maken:

Mix de daslook tesamen met de zonnebloemolie geduren 15 minuten in de Thermomix op 80° en giet de bereiding door een neteldoek.

Doe de daslookolie in een donker flesje.

Dan kan deze enkele maanden op een koele plek bewaard worden.

Een heerlijke smaakmaker!

Snijd de venkel en de Granny Smidt appel in julienne.

Leg de julienne van appel en venkel in een kommetje met water en doe er wat citroensap bij om verkleuren te voorkomen.

Bak ondertussen de scampi’s in boter met een beetje olijfolie.

Zodra de scampi’s mooi gaar zijn kruid je ze af met de piri-piri en La Spezia kruiden en snijd ze in de lengte.

Voor de presentatie van het gerecht:

Neem een dresseerring en leg de gebakken scampi’s hierin.

Dresseer hierover de salade van venkel en appeltjes.

Neem nu een dunschiller om rabarberslices te maken en decoreer deze over de salade.

Giet rondom het gerecht de Mopertingen appeltjes dressing en enkele druppels daslookolie.

PRODUCT-TIP: de overheerlijke Mopertingen appeltjes dressing is te verkrijgen bij traiteur Saveur in Maastricht.

WIJN-TIP: Albet i Noya van El cellar de Can Roca brut reserva is een heerlijke mousserende Chardonnay wijn uit de streek van de Penedés in Spanje. Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als hun huisaperitief. Past perfect bij zeevruchten. o.a. te verkrijgen bij La Buena Vida.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.