Scheermesjes • dragon • peterselie • sjalot
Ingrediënten
- 1 kg scheermesjes
- 1 bos peterselie
- 1 bos dragon
- 1 teentje knoflook
- 4 echalotten
- 4 peper
- olijfolie
- 1/2 citroen

4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Spoel de scheermesjes goed in koud water. Het is belangrijk dat er geen zand meer tussenzit.
Spoel de dragon en de peterselie in koud water om hem daarna heel fijn te snipperen.
Schil de echalotten en stoof ze in een diepe pan met wat olijfolie tot ze mooi glazig zijn.
Voeg nu de scheermesjes toe. Bestrooi ze met wat dragon en peterselie. Pers er de knoflook over. Hou nog wat verse peterselie en dragon aan de kant voor de afwerking.
Doe eveneens het vocht van een halve citroen bij de bereiding.
Bestrooi het geheel met wat peper.
Dek de pan af met een deksel en laat de scheermesjes even stoven tot ze allemaal open zijn. Dit is echt niet lang want dit gaat heel snel (zoals bij mosselen).
Serveer onmiddellijk en werk af met vers geraspte zeste van citroen en de overgebleven peterselie/ dragon.
Tip: Heerlijk met opgebakken of gefrituurde aardappelschijfjes
WIJN-TIP: Bodegas Cerrosol Verdejo Heerlijk fris wijntje uit de Rueda in Spanje. Toetsen van groene appel en ctirusvruchten met een klein bittertje in de afdronk. Expressieve neus, floraal. Past perfect bij schelpdieren en Spaanse tapas.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans