Stoofpotje van kwartel • grotchampignons • dragon
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 dikke wortel
- 1 selderstengel
- 2 liter groentebouillon
- 8 kwartelborstjes
- 250 gr grotchampignons
- 1/2 el dragon Primerba
- 1 el champignon Primerba
- 2 echalotten
- 25 cl room 35%
- 4 latjes pancetta
- 1 scheutje melk
- 2 el ongezouten boter
- 1 eierdooier
- 500 gr zachtkokende aardappels
- muskaatnoot
- peper en zout

4 Personen
Klaar in 1u
Bereidingswijze
Versnijd de prei, wortel en selder in grove stukken en stoof ze aan in boter.
Zodra ze zijn aangestoofd giet je er de groentebouillon bij.
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg hierbij de kwartelborstjes en laat deze gedurende ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje garen.
Neem de kwartelboutjes uit de bouillon en hou ze warm.
Neem een steelpannetje om de saus in te maken en doe hierin wat boter.
Schil ondertussen de echalotten en snijd ze fijn. Laat ze mooi glazig worden in de boter.
Pers de knoflook uit in het steelpannetje.
Maak de grotchampignons zuiver en voeg ze toe aan de echalotte met look.
Laat even sudderen tot ze
gaar zijn.
Voeg nu wat Primerba champignon, Primerba dragon en de room toe en laat verder inkoken.
Maak ondertussen een puree van de aardappelen.
Kook ze gaar in gezouten water.
Zodra ze gaar zijn giet je ze af laat je het kookvocht verdampen.
Stamp de aardappelen tot puree en doe er
een klontje boter, een eierdooier en een scheutje melk bij en meng dit tot een smeuïge massa.
Breng op smaak met wat muskaatnoot, peper en zout.
Vervolgens bakken we de pancetta in de voorverwarmde oven van 180°.
Leg de schijfjes op een vel
bakpapier en bak ze mooi krokant gedurende 10 tal minuten op 180°.
Voor de presentatie:
Nemen we een diep kommetje.
Hierin doen we een laagje puree.
Hierop leggen we twee kwartelborstjes en scheppen de grotchampignon met dragonroomsaus erover.
Neem een takje dragon.
Rits de blaadjes en doe deze over het gerecht.
Werk dit smaakvol gerechtje af met het krokantje van pancetta.
WIJN-TIP: Burgunder Kolkmann Vom Löss. Deze witte wijn uit Wagram Oostenrijk heeft een mooie afdronk. Druivenrassen zijn Chardonnay en Pinot blanc. Je proeft toetsen van citrus, perzik, meloen en een vleugje hout. Deze mooi gebalanceerde wijn proeft heerlijk fris en aromatisch in de mond en is de perfecte begeleider van gevogelte.
CULI-TIP: Grotchampignons uit Kanne
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans