by Johan Grosemans

Tartaar van tonijn op Aziatische wijze

DAT IS NOG EENS EEN LENTEFRISSE SMAAKSENSATIE

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 35"

Bereidingswijze

van de Aziatische dressing:

Doe in een leuk sauskommetje de wasabi-sojasaus, mirin en voeg wat geraspte gember toe. Meng het geheel.

van de tartaar:

Ontdoe de tomaatjes van de pitjes en snijd ze in kleine brunoise. Snijd eveneens de zwarte olijven in kleine blokjes. Meng de olijfjes met de tomaatjes en versnipper de bieslook erover heen. Doe over het geheel wat olijfolie.

Snijd de tonijn in kleine blokjes en doe deze in een diepe kom. Voeg de versnipperde ui en de korianderblaadjes er aan toe. Meng het geheel met de rest van de olijfolie en breng verder op smaak met wat peper en zout.

voor de bordschikking:

Neem vier diepe borden en vier uitsteekringen. Verdeel de tonijn over de vier uitsteekringen en druk deze stevig aan. Schik het tomaten-olijvenmengsel als 2de laag bovenop de tonijn. Strooi hier wat furikake kruiden over. Werk verder af met de ansjovissen, kruidensla, schijfjes radijs en paarse eetbare anjer bloemblaadjes. Dit gerecht kan je op voorhand maken en koel bewaren. Vlak voor het opdienen verwijder je de uitsteekringen en serveer je het gerecht zo zonder de dressing eromheen. Schenk de Aziatische dressing rondom het torentje van tonijn en tomaat aan tafel. Rasp er wat limoenschil overheen voor de extra fraicheur. De hemelse geur die nu vrijkomt doet je meteen zin krijgen in deze lentefrisse tartaar van tonijn.

PRODUCT-TIP: Mirin is een zoete rijstwijn afkomstig uit Japan die gebruikt wordt om sauzen en marinades op smaak te brengen. Ik werk erg graag mee om zure en pikante dressings wat zachter te maken. Mirin kan je tegenwoordig in de meeste grootwarenhuizen vinden. 

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.