Thaise gember-wortelsoep • cashew en pistachenoten
Ingrediënten
- 1 kg wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 dikke ajuinen
- 4 el olijfolie
- 5 cm gember
- 4 el red curry pasta
- 2 Spaanse pepers
- 2 dl cocosroom
- 2 l kippenbouillon
- 10 takjes koriander
- Voor het krokantje
- enkele vellen Pan Carasau
- 4 el roomkaas vb. Tartimalin
- 2 el fijngesnipperde bieslook
- peper en zout
- Voor de afwerking
- 40-tal Spaanse gedroogde chili draadjes
- 1 el fijngehakte cashewnoten
- 1 el fijngehakte pistachenoten

10 Personen
Klaar in 1u"
Bereidingswijze
Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn.
Schil de wortels en gember en snijd deze eveneens in kleine stukjes.
Ontdoe de Spaanse pepers van hun zaden en snijd ze in brunoise.
Trek de blaadjes koriander van de steeltjes en leg deze apart voor de afwerking.
Zet een soepketel op het vuur met daarin olijfolie. Stoof de wortels, uien, gember, knoflook, Spaanse pepers en koriandersteeltjes aan. Laat alles zacht stoven.
Voeg hierna de kippenbouillon en de red curry pasta toe en breng het geheel aan de kook tot alle ingrediënten mooi gaar zijn.
Mix nu de soep tot een gladde massa en hou ze warm.
Voor het krokantje:
Neem de roomkaas.
Kruid deze af met peper en zout en meng de fijngesnipperde bieslook eronder.
Breek de pan carasau in lange stroken.
Besmeer 1 zijde met de gekruide roomkaas en leg de andere zijde erbovenop. Zo bekom je een mooi galetje.
Voor de bordschikking:
Neem een soepkommetje en serveer de soep hierin.
Werk deze af met de coco’sroom, notenmix en de
Spaanse paprikadraadjes.
Voor de liefhebbers kan je er nog enkele blaadjes koriander aan toe voegen.
Schik op de zijkant van je kommetje het galetje en serveer deze heerlijke spicy soep onmiddellijk.
CULI-TIP: Spaanse gedroogde chili draadjes
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans