by Johan Grosemans

Thaise gember-wortelsoep • cashew en pistachenoten

OM HET LEKKER WARM TE KRIJGEN NA EEN KOUDE WINTERWANDELING

Ingrediënten

10 Personen

Klaar in 1u"

Bereidingswijze

Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn.

Schil de wortels en gember en snijd deze eveneens in kleine stukjes.

Ontdoe de Spaanse pepers van hun zaden en snijd ze in brunoise.

Trek de blaadjes koriander van de steeltjes en leg deze apart voor de afwerking.

Zet een soepketel op het vuur met daarin olijfolie. Stoof de wortels, uien, gember, knoflook, Spaanse pepers en koriandersteeltjes aan. Laat alles zacht stoven.

Voeg hierna de kippenbouillon en de red curry pasta toe en breng het geheel aan de kook tot alle ingrediënten mooi gaar zijn.

Mix nu de soep tot een gladde massa en hou ze warm.

Voor het krokantje:

Neem de roomkaas.

Kruid deze af met peper en zout en meng de fijngesnipperde bieslook eronder.

Breek de pan carasau in lange stroken.

Besmeer 1 zijde met de gekruide roomkaas en leg de andere zijde erbovenop. Zo bekom je een mooi galetje.

Voor de bordschikking:

Neem een soepkommetje en serveer de soep hierin.

Werk deze af met de coco’sroom, notenmix en de
Spaanse paprikadraadjes.

Voor de liefhebbers kan je er nog enkele blaadjes koriander aan toe voegen.

Schik op de zijkant van je kommetje het galetje en serveer deze heerlijke spicy soep onmiddellijk.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.