by Johan Grosemans

Trifle van Baileys • mascarpone • dark chocolademousse

CRAZY DELICIOUS

Ingrediënten

10 Personen

Klaar in 1u"

Bereidingswijze

Voor de chocolademousse:

Smelt de chocolade eau bain marie.

Zet de gesmolten chocolade even aan de kant om wat af te koelen.

Neem drie inoxen bowls of glazen kommen.

Breek 2 eitjes en doe het eigeel in 1 kom en het eiwit in de andere kom.

Giet de room in de derde kom en voeg er ¼ el fijne suiker bij.

Voeg de rest van de fijne suiker toe aan het eigeel en mix dit tot een mooie licht gele ruban.

Voeg nu beetje bij beetje de afgekoelde chocolade toe en spatel dit onder de ruban.

Klop vervolgens de room stijf en voeg de room lepelsgewijs toe aan je chocolademengsel.

Klop als laatste het eiwit tot sneeuwschuim en spatel het eiwitschuim rustig onder het chocolademengsel.

Meng het geheel nog even tot een mooie gladde mousse en doe deze in een spuitzak.

Voor de mascarpone met baileys:

Doe de mascarpone, room en de Baileys in een kom.

Voeg de gezeefde bloem toe.

Meng alles door elkaar tot een dik romig mengsel en doe de bereiding in een spuitzak.

Voor de presentatie:

Neem 10 glaasjes om het gerecht in te serveren. Wat bredere glaasjes geven een mooi effect.

Verkruimel
de chocoladecake en leg deze als 1 ste laag in de glaasjes.

Spuit een laagje chocolademousse als 2 e laag en eindig met de mascarpone-Baileysmousse.

Decoreer met dark chocolate expresso crunch of gecrushte chocolade koffieboontjes en werk af met enkele blaadjes honey cress voor de frisse feestelijke toets.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.