Bittersweet Symphony • Burrata
Ingrediënten
- 200gr jonge bladspinazie
- 4 bollen mozzarella burrata
- 4 mandarijntjes
- 2 roze pompelmoezen
- 12 el honing
- 12 el olijfolie
- 4 teentjes look
- 4 el korianderzaad
- 16 blaadjes basilicum
- 2el tomato red curry
- peper en zout
4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Spoel de jonge bladspinazie en leg deze aan de kant.
Snij de mandarijntjes à vif. (in partjes en zonder de witte velletjes)
Meng in een steelpannetje de olijfolie, honing, look, het korianderzaad en het sap van 2 uitgeperste pompelmoezen.
Kruid het geheel met peper en zout en laat tien minuutjes doorkoken.
Deze dressing kan zowel lauw-warm als koud geserveerd worden.
Assembleer je bord met de salade van spinazie en mandarijnpartjes. Leg hierop de gescheurde burrata.
Doe de dressing hierover en werk af met tomato red curry crumble en enkele blaadjes basilicum.
PRODUCT-TIP: De burrata van Galbani is heerlijk smeuïg en overal verkrijgbaar
CULI-TIP: De crispy tomato red curry crumble is van Topp’d
WIJNTIP: Herdado d’Esporao Alentejo – wit (heerlijke Portugese kwaliteitswijn)
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans