Sardines Pitomail la Belle-Iloise
De Sardines Pitomail van la Belle-Iloise hebben een uniek verhaal. De oprichter van La belle-Iloise, George Hilliet maakte
by Johan Grosemans
Bij het lezen van onze recepten zal je vaak onderaan het recept ‘CULI-TIPS’ zien staan. Vaak gaat dit over unieke producten die wij gebruiken om culinair te koken en een unieke twist geven aan onze gerechten. Musthaves die voor de “umami”-smaak zorgen en waar ik uiteraard graag mee werk.
Misschien ben je in één van onze gerechten zo een culinair ingrediënt tegen gekomen. Op deze pagina kan je meer info vinden bij die culi-tip. Je vindt er een handig overzicht met alle culinaire producten die wij gebruiken om heerlijk smaakvol te koken.
De Sardines Pitomail van la Belle-Iloise hebben een uniek verhaal. De oprichter van La belle-Iloise, George Hilliet maakte
Pan Carasau is een ultradun krokant brood afkomstig uit Sardinië. Pane carasau heeft een lange houdbaarheid en was
Deze paprikapoeder bezit de oorsprongsgarantie ‘Pimentón de la Vera’, waardoor de afstamming en de kwaliteit van het product
Limoen lavendel crema van Wajos is een heerlijke witte wijnazijn met fijne tonen van lavendel en de smaak
Enige tijd geleden ontdekte ik deze heerlijke olijfolie in Brasschaat bij Steven Meuleman en Joke Jochems. Beide gepassioneerde
Toetsen vanille & karamel Licor 43 is een helder gouden en werelberoemde Spaanse likeur. De exacte samenstelling van
Heerlijk verse pasta Altoni Pasta specialiseert zich in het maken van hoogstaande ambachtelijke pasta voor de professionele chef.
Een ware delicatesse Het ‘porc noir de Bigorre’ is een raszuiver Gasconne-varken. Net als de Spaanse Belotta en
Verfijnde umami smaak Edamame zijn eigenlijk jonge, groene sojabonen die nog in hun peul zitten. In de Aziatische
Voor de subtiele smaakbalans Ben je op zoek naar een innovatieve manier om je creaties op smaak te
Lekker crispy Een papadum is een lichte, dunne, krokante Indiase cracker. Wordt gemaakt van linzen-, kikkererwten en rijstmeel.
Voor de ultieme smaaksensatie Het motto van Monin is “Ultimate Taste, Ultimate Creativity” en deze karamelsaus is daar
Verfijnde umami smaak Guanciale is Italiaans spek gemaakt van varkenswang. Guancia is namelijk Italiaans voor wang. Het spek
Verfijnde smaak De Monte Nevado Mangalica ham is afkomstig van het Hongaars wolvarken dat familie is van de
Een nieuwe dimensie van smaak Deze gerookte Arbequina olijfolie uit Spanje wordt gemaakt van vers geperste “extra vergine”
Friszoete toets Deze perzik-abrikoos azijn van Oil & Vinegar is gemaakt van 10% geconcentreerd perzik sap en 25%
Goud uit de Cantabrische zee Cantabrië is in Spanje de regio bij uitstek voor het verwerken van ansjovis.
Kussentjes brood Ik vond deze Pan Soplao bij La Buena Tierra. Dit bedrijf dat in Zelem gevestigd is
Lekker crispy De crumbles van Jorda food zorgen voor de lekkere krokante afwerking en dat extra snuifje magie
Sublieme smaaksensatie Deze crema smaakt heerlijk zoet door de toevoeging van dadels en vijgen. Deze balsamico leent zich
Elegante frisse dressing Deze dressing is onze TOPFAVORIET en laat zich goed combineren met coquilles, kreeft en frisse
Wat een smaaksensaties! Tartivo is in eerste instantie een verdeler van het Italiaanse Geofoods, een wereldspeler op vlak
Heerlijk frisse sorbet Crème de la Crème is een bedrijf uit Hasselt dat niet zomaar schepijs verkoopt, maar
Artinasaal brood met karakter Brijosh is de ambachtelijke bakkerij van Johan en Gert Haiverlain. Zij bakken broden met
Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.