Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Feestelijke aspergesoep • witte en groene asperges • korenaar asperges

Heerlijk Belgisch goud!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 45"

Bereidingswijze

Schil de soepasperges.

Was de schillen grondig en doe ze dan in een kookpot.

Kook de schillen gedurende 15 minuten koken in water met kippenbouillon en suiker.

Haal na ket koken de schillen uit de bouillon.

Schil ondertussen de witte asperges.

De groene asperges en korenaar asperges hoeven niet geschild.

Enkel de harde (paarse) puntjes op de groene asperges dienen verwijderd te worden.

Doe nu de soepasperges in de bouillon en laat deze hierin gaar koken.

Blancheer intussen in een andere ketel de groene -, witte asperges en de korenaren.

Neem ze uit het water en schrik ze in een kom met ijskoud water.

De tijd dat de asperges koken kunnen we benutten om alvast de eitjes ( 10 min.) te koken tot ze hard zijn.

Hierna zetten we de eitjes in koud water om af te koelen en om het pellen te vergemakkelijken.

Plet de gepelde eitjes met een vork in een kommetje tot mimosa.

Zodra onze soepasperges gaar zijn mixen we de soep tot een glad geheel.

Voeg er vervolgens room bij en kruid af met peper en zout.

Voor de opbouw van je aspergesoep:

Neem een mooi diep kommetje of een diep bord.

Schik hierop de in stukken gesneden witte en groene asperges.

Leg hierover enkele korenaar asperges.

Strooi er wat mimosa van ei over.

Kruid nog een beetje af met peper en zout (naar eigen smaak).

Tenslotte decoreren we met enkele plukjes kervel en sprietjes bieslook onze groenten.

Het bord is nu voorbereid en kan opgediend worden.

Aan tafel schenken we de hete soep rondom onze mooie presentatie.

Succes verzekerd bij je tafelgasten.

PRODUCT-TIP: De Korenaar asperge of wilde asperge is een nog vrij onbekende groentesoort. Raar maar waar: de Korenaar asperge is helemaal geen asperge, maar de stengel van een hyacinth-achtige. De smaak is werkelijk heerlijk. Het seizoen van de korenaar asperge is vrij kort. Meestal in april/mei wanneer het wat warmer wordt. Geniet er dus van zodra ze er zijn! 

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.