Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Tonijn mi-cuit op Aziatische wijze

You will love it!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Soja-limoendressing maken:

Neem een kommetje en doe hierin de sojasaus, het sap van een ½ limoen.

Voeg er de rietsuiker bij.

Meng het geheel en zet opzij.

Bereiding van het gerecht:

Versnijd de groene en rode paprika in lange reepjes.

Snijd vervolgens de ui in reepjes.

Neem de chilipeper en snijd deze in fijne ringetjes tot aan de zaadlijst.

Zet ondertussen een kookpot met water op het vuur.

Blancheer hierin de sluimererwtjes en koel ze meteen af onder ijskoud water.

Gebruik hetzelfde kookwater om de edamame boontjes te garen.

Doe in een wokpan een klein beetje arachideolie en wok hierin de ajuin, de paprika’s, de sluimererwtjes.

Als laatste voegen we de edamame boontjes eraan toe.

Kook de sobanoedels in licht gezouten water gaar gedurende 5 tot 6 minuten.

Giet af en spoel met koud water.

Voeg de noedels nu toe aan de wokgroenten en meng het geheel door mekaar.

Zet ondertussen een grilpan op het vuur en gril de tonijnsteakjes mi-cuit. Dit wil zeggen: buitenzijde mooi krokant gegrild en binnenzijde mooi zacht rozig.

Snijd de lenteuitjes in schuine ringetjes en gebruik deze voor de afwerking.

Opbouw van het bord:

Neem een mooi diep bord.

Schik hierin de wokgroenten met de noedels.

Leg hierop het stukje gegrilde tonijn en werk af met de soja-limoendressing.

bestrooi met nog wat wasabi-soja kruiden en zwarte sesamzaadjes.

Doe er als laatste royaal de lenteuitjes over.

PRODUCT-TIP: Sobanoedels zijn dunne Japanse noedels gemaakt van boekweitmeel. Boekweitmeel is rijk aan vezels en eiwitten waardoor sobanoedels een gezonde bron van voedingsstoffen zijn. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met volkorenpasta en hebben een kruidiger en nootachtiger smaak. In de meeste grootwarenhuizen of Aziatische grootwarenhuizen kan je deze heerlijke noedels vinden.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.