Bosvruchtensorbet • Rabarber • Frambozen • Bramen • Blueberries • Aardbeien
Ingrediënten
- 4 bollen bosvruchtensorbet
- 1/2 bakje aardbeien
- 150 gr bramen
- 150 gr frambozen
- 150 gr blueberries
Voor de afwerking
- 1 steel zoete rabarber
- citroenverbena
- rozenlikeur
- 1 el ultra fijne suiker
- enkele bloemetjes van appelbloesem of rode cherry's salviabloemen
4 Personen
Klaar in 25"
Bereidingswijze
Was de rabarbersteel en snij hem met de dunschiller fijne plakjes.
Dep de rabarberslices droog met keukenrol en zet even opzij.
Spoel de aardbeien af in koud water en snij deze in kleine partjes.
Was ook de blue berries. (de frambozen en de bramen hoeven niet gewassen te worden.)
Verkruimel de rozenmacarons.
Voor de presentatie van het dessert:
Kies leuke kommetjes en schik hierin de aardbeien, de blue berries, frambozen en bramen.
Leg een mooie bol sorbet van bosvruchten erop en werk af met crumble van de rozenmacarons en enkele blaadjes citroenverbena.
Bestrooi de rabarberslices nu last minute met ultra fijne suiker.
Maak een mooie rol van elke rabarberslice en presenteer deze op het dessert.
Voeg hierbij enkele bloemetjes van appelbloesem of rode cherry’s salviabloemetjes.
Spray hierover nog wat rozenlikeur voor de extra heerlijke geur en smaaksensatie.
PRODUCT-TIP: Bij voorkeur gebruik ik de bosvruchtensorbet van Crème de la crème.
PRODUCT-TIP 2: Rozenlikeur past perfect bij vruchtenijs en kan je vinden in de Griekse speciaalzaken of online shopping.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans