by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Bosvruchtensorbet • Rabarber • Frambozen • Bramen • Blueberries • Aardbeien

Beestig lekker

Ingrediënten

Voor de afwerking

4 Personen

Klaar in 25"

Bereidingswijze

Was de rabarbersteel en snij hem met de dunschiller fijne plakjes.

Dep de rabarberslices droog met keukenrol en zet even opzij.

Spoel de aardbeien af in koud water en snij deze in kleine partjes.

Was ook de blue berries. (de frambozen en de bramen hoeven niet gewassen te worden.)

Verkruimel de rozenmacarons.

Voor de presentatie van het dessert:

Kies leuke kommetjes en schik hierin de aardbeien, de blue berries, frambozen en bramen.

Leg een mooie bol sorbet van bosvruchten erop en werk af met crumble van de rozenmacarons en enkele blaadjes citroenverbena.

Bestrooi de rabarberslices nu last minute met ultra fijne suiker.

Maak een mooie rol van elke rabarberslice en presenteer deze op het dessert.

Voeg hierbij enkele bloemetjes van appelbloesem of rode cherry’s salviabloemetjes.

Spray hierover nog wat rozenlikeur voor de extra heerlijke geur en smaaksensatie.

PRODUCT-TIP: Bij voorkeur gebruik ik de bosvruchtensorbet van Crème de la crème.

PRODUCT-TIP 2: Rozenlikeur past perfect bij vruchtenijs en kan je vinden in de Griekse speciaalzaken of online shopping.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.