Bouchot mosseltjes • Chorizo • Paprika • Sinaas
Ingrediënten
- 3 kg bouchot mosseltjes
- 250 gr pikante chorizo in plakjes
- 1 groene paprika
- 1 oranje paprika
- 4 vleestomaten
- 4 takjes groene selder
- 2 ajuinen
- 2 sinaasappels
- 4 el olijfolie
4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Was de mosseltjes grondig.
Snijd de groene, oranje paprika en de tomaten in brunoise.
Was de selder en maak er dobbelsteentjes van. Hou de groene blaadjes apart.
Pers de 2 sinaasappels uit.
Neem een wokpan met deksel.
Giet er wat olijfolie in. Stoof de paprika, selder en ui in de warme olie en pers er de knoflook over uit.
Voeg vervolgens de schijfjes chorizo toe.
Tenslotte kunnen ook het sinaasappelsap en de mosseltjes in de wokpan gedaan worden.
Schud af en toe met de pan zodat de groenten niet aanbranden als ze onderaan blijven liggen.
Voeg nu enkele blaadjes groene selder toe en als laatste de brunoise van tomaat.
Serveer de mosseltjes zodra ze open zijn.
PRODUCT-TIP: Bouchot mosselen zijn afkomstig uit Frankrijk en groeien op palen die in zee staan. Door de getijden zijn de mosselen niet permanent onder water, maar komen ze per dag enkele malen boven de zeespiegel piepen. Hierdoor groeien ze iets trager, wat ervoor zorgt dat hun smaak meer geconcentreerd is. Ik verkies de mosseltjes uit de Charente-Maritime van Ile de Ré, Ile d’Oléron, La Rochelle…
WIJN-TIP: Rotgipfler 2021 van weingut Schneider uit Thermenregion, Oostenrijk laat zich goed combineren met vette vis. Het is een kruising tussen traminer en rode veltliner. Helder van kleur, geurend naar gele appel, de kruidige aroma’s zorgen voor een aangenaam gevoel in de mond en een lange afdronk. O.a. Verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn in Genoelselderen.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans