Crazy caramello
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone (Galbani)
- 2 eieren
- 4 cl Amaretto
- 100 gr fijne suiker
- 280 gr salty caramel ijs (Crème de la crème)
- 4 tl crumble van gezouten karamel (Topp'd)
- 4 tl zoute karamelparels (Callebaut)
- caramel saus (Monin)
- 12-tal chocolade staafjes
- honey popcorn

4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Scheid het eigeel van het wit en klop de eierdooiers op met de fijne suiker.
Meng de mascarpone en de Amaretto hierbij.
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het mascarponemengsel.
Doe nu de mascarponecrème in een spuitzak en bewaar het even in de ijskast.
Bouw het dessertje op in een mooi glaasje.
Start onderaan met een laagje caramelsaus van Monin.
Leg hierop een bol salty caramelijs en spuit er de crème van mascarpone over.
Werk af met de crumble en karamelparels.
Mag het nog wat feestelijker?
Dan kan je er wat honey popcorn en enkele chocoladestaafjes aan toe voegen.
PRODUCT-TIP: de heerlijke crumble van gezoute karamel is van Topp’d. o.a. verkrijgbaar bij Delhaize of online bij www.toppd.be
CULI-TIP: caramel sauce van Monin
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans