Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Crazy caramello

Crazy delicious!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Scheid het eigeel van het wit en klop de eierdooiers op met de fijne suiker.

Meng de mascarpone en de Amaretto hierbij.

Klop het eiwit stijf en spatel het onder het mascarponemengsel.

Doe nu de mascarponecrème in een spuitzak en bewaar het even in de ijskast.

Bouw het dessertje op in een mooi glaasje.

Start onderaan met een laagje caramelsaus van Monin.

Leg hierop een bol salty caramelijs en spuit er de crème van mascarpone over.

Werk af met de crumble en karamelparels.

Mag het nog wat feestelijker?

Dan kan je er wat honey popcorn en enkele chocoladestaafjes aan toe voegen.

PRODUCT-TIP: de heerlijke crumble van gezoute karamel is van Topp’d. o.a. verkrijgbaar bij Delhaize of online bij www.toppd.be

CULI-TIP: caramel sauce van Monin

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.