Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Croissant van Scampi • Komkommer • Veldsla • Sweet Chili

Altijd een voltreffer

Ingrediënten

Voor de afwerking

Croissant van Scampi

10 Personen

Klaar in 25"

Bereidingswijze

Maak eerst een kruidenolie van de olijfolie, fijngehakte peterselie en uitgeperste look.

Verdeel het bladerdeeg in 10 gelijke punten.

Leg op elke bladerdeegpunt op 2 cm van de rand een schijfje chorizo en een plakje mozzarella.

Schik de scampi, die ontdaan is van zijn pantser op het laatste stukje van de staart na, erbovenop.

Bestrijk de scampi met de knoflook-peterselie olie.

Rol elke punt op in de vorm van een croissant en bestrijk de bovenkant met eigeel.

Verwarm de oven voor op 180°

Leg de croissants op bakpapier op je bakplaat zodat ze gemakkelijker los komen na het bakken.

Zet in de oven op 180° gedurende 8 à 10 minuten.

Voor de presentatie kan je in het midden van een langwerpig bord een mix van veldsla, in staafjes gesneden komkommer en staafjes zoete paprika leggen.

Hierop komen dan de mooi goudbruin gebakken croissants. Deze mag je afwerken met wat sweet chili saus voor het extra wow-effect.

Heerlijke sharing-dish! Altijd een voltreffer.

WIJN-TIP: Pinot Blanc 2018 Pietershof, verrassend lekkere witte wijn uit Voeren. Heerlijk lange afdronk met frisse toetsen van citrus en appel. O.a. verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.