Croissant van Scampi • Komkommer • Veldsla • Sweet Chili
Ingrediënten
- 1 cirkelvormig vel bladerdeeg
- 10 grote zoetwater scampi's
- 10 plakjes mozzarella
- 10 plakes chorizo
- 2 eieren
- 4 el fijngehakte peterselie
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
Voor de afwerking
- 1 komkommer
- 1 zoete paprika
- 100 gr veldsla
- sweet chili saus

10 Personen
Klaar in 25"
Bereidingswijze
Maak eerst een kruidenolie van de olijfolie, fijngehakte peterselie en uitgeperste look.
Verdeel het bladerdeeg in 10 gelijke punten.
Leg op elke bladerdeegpunt op 2 cm van de rand een schijfje chorizo en een plakje mozzarella.
Schik de scampi, die ontdaan is van zijn pantser op het laatste stukje van de staart na, erbovenop.
Bestrijk de scampi met de knoflook-peterselie olie.
Rol elke punt op in de vorm van een croissant en bestrijk de bovenkant met eigeel.
Verwarm de oven voor op 200°
Leg de croissants op bakpapier op je bakplaat zodat ze gemakkelijker los komen na het bakken.
Zet in de oven op 200° gedurende 15 à 20 minuten.
Voor de presentatie kan je in het midden van een langwerpig bord een mix van veldsla, in staafjes gesneden komkommer en staafjes zoete paprika leggen.
Hierop komen dan de mooi goudbruin gebakken croissants. Deze mag je afwerken met wat sweet chili saus voor het extra wow-effect.
Heerlijke sharing-dish! Altijd een voltreffer.
WIJN-TIP: Pinot Blanc 2018 Pietershof, verrassend lekkere witte wijn uit Voeren. Heerlijk lange afdronk met frisse toetsen van citrus en appel. O.a. verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans