Erwtensoepje met Pancetta en munt
Ingrediënten
- 400 gr diepvrieserwtjes
- 1 blokje kippenbouillon
- 4 muntblaadjes
- 20 cl olijfolie
- Groen van 2 preistelen
- 50 ml room
Voor de afwerking
- 8 latjes pancetta
- 4 pan soplao (zie culi-tip)
- 12 muntblaadjes
- enkele blaadjes postelein
- enkele takjes fijnbladige Griekse basilicum
4 Personen
Klaar in 45"
Bereidingswijze
Kook 100 gr erwtjes in ruim gezouten water beetgaar.
Schep de erwtjes uit het water en spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Doe de rest van de niet gekookte erwtjes in het kookvocht en voeg de kippenbouillon toe.
Kook deze tot ze gaar zijn en haal de ketel vervolgens van het vuur.
Voeg de room en 4 muntblaadjes toe.
Kruid goed af met peper en zout en mix nu het geheel tot een mooie gladde massa.
Voeg nog een scheutje olijfolie toe.
Bak ondertussen de pancetta krokant.
Laat afkoelen en snij de pancetta in juliennereepjes.
Voor de prei-mayo:
Neem het groen van 2 preistelen.
Was deze grondig en versnij in kleine reepjes
Doe de prei in de Thermomix (of blender) samen met 20 cl olijfolie en verwarm tot 70°.
Kruid het mengsel met peper en zout.
Mix daarna de bereiding tot een gladde puree.
Giet de massa door een puntzeef en laat goed uitlekken.
Neem 2 eetlepels mayonaise en meng hieronder enkele eetlepels van de groene preiolie.
De rest van de preiolie kan je in een donker flesje gemakkelijk op een koele plek gedurende geruime tijd bewaren.
Opmaak van het soepkommetje:
Leg een eetlepel erwtjes in het midden van het kommetje.
Schik hierop de stukjes pancetta en enkele kleine muntblaadjes.
Leg hierboven op 1 pan soplao en werk af met een toefje porei-mayo, een blaadje postelein en een takje Griekse basilicum.
Serveer de soep rondom.
CULI-TIP: Pan soplao kan je vinden bij La Buena Tierra of in de Spaanse delicatessenzaken.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans