by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Gebakken asperges • Coquilles • Nori • Limoen • Crispy Quinoa

Subtiele smaakbalans

Ingrediënten

Voor de afwerking

Culinair recept Coquilles en gebakken asperges

4 Personen

Klaar in 40"

Bereidingswijze

Schil de witte asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water.

Voeg 2 el fijne suiker toe.

Neem de witte asperges uit de ketel en kook vervolgens in hetzelfde kookvocht nu de groene asperges. (Groene asperges hoeven niet geschild te worden).

Laat deze uitlekken.

Laat de boter smelten en bak hierin de witte en groene asperges krokant.

Zet opzij en hou warm.

Schroei de coquilles aan in hete boter tot ze een mooi bruin korstje hebben.

Kruid af met peper en zout.

Haal de coquilles uit de pan en doe het sap van een limoen bij het braadvocht.

Hak ondertussen het noriblad fijn.

Je kan nu je bord dresseren:
Leg de witte en groene asperges kris kras op mekaar.

Verdeel hierover de coquilles.

Werk af met crispy boekweit, crumble van groene kruiden en nori.

Overgiet het geheel met de limoen-boter.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.