Gegrilde inktvis • Verduras
Ingrediënten
- 4 inktvispoten
- 3 paprika's (rood, groen & geel)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 dikke ajuin
- 6 tenen knoflook
- enkele takjes rozemarijn & tijm
- 15 cl Arbequina olijfolie
- 1 tl zachte paprikapoeder
- 1 tl harissa
- 1 tl La Spezia (verstegen)
Voor de afwerking
- 1 komkommer
- 1 zoete paprika
- 100 gr veldsla
- sweet chili saus
4 Personen
Klaar in 60"
Bereidingswijze
Snijd alle groenten in grove stukken.
Plet de look.
Doe het geheel in een ovenschotel.
Overgiet de groenten met olijfolie en voeg de rozemarijn en tijm toe.
Kruid af met harissa en La Spezia.
Plaats de ovenschotel in en voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 40 minuten.
Gril ondertussen in een grillpan of op de barbecue de voorgekookte inktvispoten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Kruid af met zachte paprikapoeder en olijfolie.
Bereiding op het bord:
Leg de groenten in het midden op het bord en dresseer hierop de gegrilde inktvispoot.
Werk af met een scheutje Arbequina olijfolie.
Tip: heerlijk met patatas bravas.
PRODUCT-TIP: Spicemix del mondo “La Spezia” van Verstegen. Deze heerlijke Italiaanse kruidenmengeling kan je combineren met tal van zuiderse gerechten.
WIJN-TIP: Le Clos de la Meslerie Vouvray 2019 Heerlijke volle witte wijn, fris en citrus. Prachtige gelaagdheid. Close to perfect!
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans