Homemade Ice Tea • Citroenverbena • Citrusvruchten
Ingrediënten
- enkele takjes citroenverbena
- 2 grapefruit (= zoete roze pompelmoezen)
- 2 sinaasappels
- 2 limoenen
- enkele ijsblokjes
4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Breng in een kookpot 1 liter water tot bijna aan het kookpunt.
Neem van het vuur en leg er enkele takjes citroenverbena in.
Laat deze ongeveer 4 à 5 minuten smaak afgeven.
Haal de takjes uit de kookpot en laat de thee verder afkoelen in de koelkast.
Pers 1 grapefruit, 1 sinaasappel en 1 limoen uit. Snijd de andere grapefruit, sinaasappel en limoen in dunne partjes.
Doe ijsblokjes in een decoratieve fruitsapkaraf. Giet er het uitgeperste fruitsap en de gekoelde thee over.
Voor het serveren
Voor de afwerking kan je alvast enkele leuke glaasjes vullen met ijsblokjes, een schijfje grapefruit, een sinaasappelschijfje en een schijfje limoen.
Voor een mooi kleurrijk effect kan je ook nog een takje citroenverbena eraan toevoegen.
Plaats een rietje in elk glas.
Giet er de ijsgekoelde ice-tea over en dan genieten.
Heerlijk fris voor als het buiten echt warm is!
PRODUCT-TIP: Citroenverbena gekend onder de Franse naam “Verveine” is een kruid dat niet mag ontbreken in je tuin en keuken. Deze plant heeft een betoverende citroengeur die vrijkomt als je ze aanraakt. Geschikt voor thee maar past ook perfect bij visgerechten en desserts.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans