by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Homemade Ice Tea • Citroenverbena • Citrusvruchten

Supermakkelijk en verfrissend!

Ingrediënten

Homemade Ice Tea Grosemans

4 Personen

Klaar in 20"

Bereidingswijze

Breng in een kookpot 1 liter water tot bijna aan het kookpunt.

Neem van het vuur en leg er enkele takjes citroenverbena in.

Laat deze ongeveer 4 à 5 minuten smaak afgeven.

Haal de takjes uit de kookpot en laat de thee verder afkoelen in de koelkast.

Pers 1 grapefruit, 1 sinaasappel en 1 limoen uit. Snijd de andere grapefruit, sinaasappel en limoen in dunne partjes.

Doe ijsblokjes in een decoratieve fruitsapkaraf. Giet er het uitgeperste fruitsap en de gekoelde thee over.

Voor het serveren

Voor de afwerking kan je alvast enkele leuke glaasjes vullen met ijsblokjes, een schijfje grapefruit, een sinaasappelschijfje en een schijfje limoen.

Voor een mooi kleurrijk effect kan je ook nog een takje citroenverbena eraan toevoegen.

Plaats een rietje in elk glas.

Giet er de ijsgekoelde ice-tea over en dan genieten.

Heerlijk fris voor als het buiten echt warm is!

PRODUCT-TIP: Citroenverbena gekend onder de Franse naam “Verveine” is een kruid dat niet mag ontbreken in je tuin en keuken. Deze plant heeft een betoverende citroengeur die vrijkomt als je ze aanraakt. Geschikt voor thee maar past ook perfect bij visgerechten en desserts.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.