Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Kingkrab met tijm en boter

Heaven on earth!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Laat de kingkrabpoten ontdooien.

Zet de boter minimum een half uurtje op voorhand uit de frigo, zodat deze mals is om te verwerken.

Pers de look.

Meng deze onder de boter en voeg gedroogde chilivlokken toe.

Doe er het sap van een ½ limoen bij voor een frisse smaak.

Verwarm de oven voor tot 180°.

Snijd de kingkrabpoten in de lengte door en bestrijk ze met de boter.

Kruid verder af met peper en zout.

Zet de poten in een ovenschaal en leg er rijkelijk takjes tijm over.

Laat warmen gedurende +/- 8 minuten in de oven op 180°.

Serveer onmiddellijk en besprenkel de heerlijk geurende kingkrabpoten, naar smaak, met wat extra limoensap.

WIJN-TIP: Cuvée Cécile uit de Pays d’Oc is een blend van Chardonnay, Sauvignon en Viognier. Deze frisse wijn biedt een mooi contrast bij de subtiele smaken van o.a. kingkrab of coquilles. Eveneens een perfecte aperitiefwijn. Bovendien heeft hij een lange afdronk en proef je toetsen van bloemen, citrusfruit en ook vuursteen in de geur. o.a. verkrijgbaar bij Proefwinkel Ware Wijn.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.