Kingkrab met tijm en boter
Ingrediënten
- 4 kingkrabpoten (diepgevroren)
- 80gr boter
- 1/2 limoen
- gedroogde chilivlokken
- 2 teentjes look
- een handvol takjes tijm
- peper en zout
4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Laat de kingkrabpoten ontdooien.
Zet de boter minimum een half uurtje op voorhand uit de frigo, zodat deze mals is om te verwerken.
Pers de look.
Meng deze onder de boter en voeg gedroogde chilivlokken toe.
Doe er het sap van een ½ limoen bij voor een frisse smaak.
Verwarm de oven voor tot 180°.
Snijd de kingkrabpoten in de lengte door en bestrijk ze met de boter.
Kruid verder af met peper en zout.
Zet de poten in een ovenschaal en leg er rijkelijk takjes tijm over.
Laat warmen gedurende +/- 8 minuten in de oven op 180°.
Serveer onmiddellijk en besprenkel de heerlijk geurende kingkrabpoten, naar smaak, met wat extra limoensap.
WIJN-TIP: Cuvée Cécile uit de Pays d’Oc is een blend van Chardonnay, Sauvignon en Viognier. Deze frisse wijn biedt een mooi contrast bij de subtiele smaken van o.a. kingkrab of coquilles. Eveneens een perfecte aperitiefwijn. Bovendien heeft hij een lange afdronk en proef je toetsen van bloemen, citrusfruit en ook vuursteen in de geur. o.a. verkrijgbaar bij Proefwinkel Ware Wijn.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans