Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Mini worstenbroodjes met salie

Smaakt altijd wanneer het buiten fris is!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 35"

Bereidingswijze

Doe de gedroogde salieblaadjes in een vijzel en kneus de blaadjes fijn.

Zet even opzij.

Verwarm de oven voor op 200°.

Pel de look en pers het lookteentje tot puree.

Snij vervolgens de ajuin fijn.

Meng het gehakt met de puree van look, de versneden ui, panko en het ei.

Voeg hier 1 dikke el verkruimelde salie, wat peper en zout aan toe en kneed het gehakt goed door.

Neem een rechthoekig vel bladerdeeg en leg hierop wat gehakt in de vorm van een rol van +/- 3 cm diameter.

Rol het bladerdeeg 1 x over het gehakt en snij af.

Herhaal dit zo enkele malen.

Versnij elke rol in partjes van 6 à 7 cm.

Bestrijk elk worstenbroodje met eigeel en maak een inkeping bovenaan.

Doe hierin nog een vers salieblaadje en zet +/- 25 minuten in de oven op 180 à 200° (controleer het resultaat, want de exacte baktijd en baktemperatuur zijn afhankelijk van het type oven)

Een heerlijk bijkomend effect van dit gerechtje is de hemelse saliegeur in de keuken.

PRODUCT-TIP: gedroogde salieblaadjes. Het volstaat om verse salieblaadjes op een vel keukenrol gedurende een paar dagen te laten drogen op je aanrecht naast een raam dat op een kier staat. Ventilatie is belangrijk voor het droogproces. Het is goed om de salieblaadjes een paar keer om te schudden, zodat het blad niet steeds op dezelfde kant ligt. Als de blaadjes kraken en mooi droog zijn kun je ze in een vijzel of met de hand verkruimelen.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.