Op vel gebakken zeebaars • haringkaviaar • lamsoor
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets (met vel)
- 500 gr lamsoor
- 80gr haringkaviaar
- 2 teentjes knoflook
- peper en fleur de sel
- 1/2 citroen
- 16 Annabel aardappeltjes
- venkeltakjes
- bieslookbloemetjes
- salviabloemetjes
- Oost-Indische kersblaadjes

4 Personen
Klaar in 40"
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook deze gaar met wat zout.
Was het lamsoor.
Pers de geschilde knoflookteentjes uit. Doe de olijfolie in een anti-aanbakpan en voeg hierbij het lamsoor.
Kruid met peper en voeg de uitgeperste lookteentjes erbij.
Smelt het lamsoor in deze pan zoals je spinazie stooft en doe er wat citroensap over.
Bak intussen de zeebaars op de velkant crispy in een andere pan. Kruid af met peper en fleur de sel.
Neem een groot bord en dresseer hierop het gestoofde lamsoor.
Leg de crispy gebakken zeebaars hierop met velkant naar beneden en bestrijk de bovenkant met de haringkaviaar.
Schik de aardappeltjes rond het gerecht.
Voeg voor de extra smaaksensatie venkelplukjes, bieslookbloemetjes, salviabloemetjes en Oost-indische kersblaadjes toe.
PRODUCT-TIP: Ik koop mijn Annabel aardappeltjes bij mijn zus Myriam en schoonbroer Philip. Rechtstreeks van op de boerderij in Rutten. Het loont het de moeite om bij je plaastelijke boer je aardappelen of fruit en groenten gaan te kopen. Hiermee steun je de korte keten, nu we meer milieubewust gaan leven.
WIJNTIP: Riesling van het wijndomein Aldeneyck (heerlijk fris met exotisch bouquet)
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans