by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Open lasagne • grottenchampignons • shiitake truffeldust

Ultiem herfstgevoel

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Voorbereiding

Hak de knoflook en ui fijn en fruit deze aan in de olijfolie.

Maak de grottenchampignons schoon. Snij ze in twee en voeg deze bij de ui en look.

Rits de blaadjes tijm van de stengel en doe die bij de champignons. Laat even mee bakken.

Hak de bieslook en peterselie fijn en hou deze apart voor later.

Plet de gedroogde shiitake in een vijzel tot poeder en meng hieronder een zakje truffeldust.

Breng de paddenstoelen op smaak met de peterselie, peper en zout en het shiitake-truffeldust-mengsel.

Kook de verse lasagnevellen gaar (ongeveer 2 min.) in een ruime hoeveelheid water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Laat de vellen even uitlekken op een handdoek.

De open lasagne

We steken met een ring twee rondes uit het  lasagnevel.

Leg het eerste vel op het bord, dresseer hierop de grottenchampignons en  bedek deze met het tweede lasagnevel.

Garneer de lasagne met de geraspte Grana Padano, verse lookbloemetjes , de bieslook/ peterselie en als finishing touch druppelen we er wat truffelolie over.

Serveer meteen.

WIJN-TIP: Candido Immensum Salice Salentino Riserva. Een rode wijn uit Puglia, Italië. Gemaakt van Negroamaro. Vol, krachtig en lekker bij truffelgerechten.

CULI-TIP: truffeldust en truffelolie van Tartivo. Heerlijke producten uit Umbrië

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.