Open lasagne • grottenchampignons • shiitake truffeldust
Ingrediënten
- 8 vellen verse lasagne
- 750 gr grottenchampignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr Grana Padano
- 1 takje verse tijm
- enkele takjes peterselie
- 8 bieslookstengels
- 2 el truffelolie
- 1 zakje truffeldust
- 12 gedroogde shiitake
- olijfolie
- peper en zout
4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Voorbereiding
Hak de knoflook en ui fijn en fruit deze aan in de olijfolie.
Maak de grottenchampignons schoon. Snij ze in twee en voeg deze bij de ui en look.
Rits de blaadjes tijm van de stengel en doe die bij de champignons. Laat even mee bakken.
Hak de bieslook en peterselie fijn en hou deze apart voor later.
Plet de gedroogde shiitake in een vijzel tot poeder en meng hieronder een zakje truffeldust.
Breng de paddenstoelen op smaak met de peterselie, peper en zout en het shiitake-truffeldust-mengsel.
Kook de verse lasagnevellen gaar (ongeveer 2 min.) in een ruime hoeveelheid water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Laat de vellen even uitlekken op een handdoek.
De open lasagne
We steken met een ring twee rondes uit het lasagnevel.
Leg het eerste vel op het bord, dresseer hierop de grottenchampignons en bedek deze met het tweede lasagnevel.
Garneer de lasagne met de geraspte Grana Padano, verse lookbloemetjes , de bieslook/ peterselie en als finishing touch druppelen we er wat truffelolie over.
Serveer meteen.
WIJN-TIP: Candido Immensum Salice Salentino Riserva. Een rode wijn uit Puglia, Italië. Gemaakt van Negroamaro. Vol, krachtig en lekker bij truffelgerechten.
CULI-TIP: truffeldust en truffelolie van Tartivo. Heerlijke producten uit Umbrië
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans