Ovengegaarde prei • espuma van cheddar • cajun • crumble van bacon
Ingrediënten
- 2 stelen prei
- 60cl culinaire room (18%)
- 360gr gemalen cheddarkaas
- 200gr Reypenaar (kaas)
- 1 citroen
- 4 el boter
- 2 el crumble van bacon
- 2 el bicky uitjes
- 1 tl cajun
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 1 klein bakje shiso purple
- 1 klein bakje tuinkers
4 Personen
Klaar in 60"
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Was de prei en versnijd de stelen in stukken van 10 cm.
Leg deze in een ovenschaal en bestrijk ze met de boter.
Bedruppel de prei lichtjes met wat citroensap.
Schuif de preistelen voor ongeveer 40 minuten in de oven van 180° zodat ze mooi gaargebrand zijn.
Neem een steelpannetje en doe hierin de room, de cheddarkaas en de cajunkruiden.
Laat volledig smelten op een zacht vuur.
Giet de saus in een kleine sifon van 50 cl en zet er 1 gaspatroon op.
Zet de sifon in een bain-marie badje zodat je een mooie warme espuma krijgt.
(Als je geen sifon hebt om te spuiten kan je de saus ook gewoon bij je prei doen)
Neem de prei uit de oven en snijd deze overlangs door.
Schik ze in een mooi diep bordje.
Spuit de cheddar-espuma over de prei.
Rasp er wat Reynenaar over en werk af met een mix van bicky uitjes, bacon crumble en zwarte sesamzaadjes.
Werk verder af met wat shiso purple en tuinkers.
PRODUCT-TIP: crumble van bacon van Jorda Food. Deze crumble is bijzonder en smaakt heerlijk crispy.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans