by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Ovengegaarde prei • espuma van cheddar • cajun • crumble van bacon

Een waar smaakbommetje

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 60"

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°.

Was de prei en versnijd de stelen in stukken van 10 cm.

Leg deze in een ovenschaal en bestrijk ze met de boter.

Bedruppel de prei lichtjes met wat citroensap.

Schuif de preistelen voor ongeveer 40 minuten in de oven van 180° zodat ze mooi gaargebrand zijn.

Neem een steelpannetje en doe hierin de room, de cheddarkaas en de cajunkruiden.

Laat volledig smelten op een zacht vuur.

Giet de saus in een kleine sifon van 50 cl en zet er 1 gaspatroon op.

Zet de sifon in een bain-marie badje zodat je een mooie warme espuma krijgt.
(Als je geen sifon hebt om te spuiten kan je de saus ook gewoon bij je prei doen)

Neem de prei uit de oven en snijd deze overlangs door.

Schik ze in een mooi diep bordje.

Spuit de cheddar-espuma over de prei.

Rasp er wat Reynenaar over en werk af met een mix van bicky uitjes, bacon crumble en zwarte sesamzaadjes.

Werk verder af met wat shiso purple en tuinkers.

PRODUCT-TIP: crumble van bacon van Jorda Food. Deze crumble is bijzonder en smaakt heerlijk crispy.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.