by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Pain perdu • gekarameliseerde vijgjes • mascarponecrème • vanille ijs • witte chocolade gingerbread  crumble • citroenzeste

SMAAKT ALTIJD, OOK WANNEER HET BUITEN NOG FRIS IS!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Klop de eieren los in de melk samen met het vanille aroma.

Meng wat dun geraspte zeste van een citroen onder de mascarpone.

Neem een kleine ovenschotel. Snijd de vijgen in twee.

Plaats deze in de ovenschotel en bestrooi de vijgjes met rietsuiker.

Laat de vijgen in een voorverwarmde oven karamelliseren op 180° gedurende ongeveer 8 à 10 minuutjes.

Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur.

Dompel het briochebrood ( max.15 sec) in het melkmengsel met beide zijden.

Bak vervolgens het briochebrood in de pan aan beide zijden tot ze mooi goud-geel bruin zijn.

Neem nu de borden en schik hierop de warme briochetoasten.

Bestrooi ze met fijne suiker en doe er enkele lepels van het mascarponemengsel over.

Schik de gekarameliseerde vijgjes hierop en leg er de bolletjes vanille-ijs tussen.

Werk af met de crumble: witte chocolade gingerbread.

PRODUCT-TIP: Sweet crunch – gingerbread spices is van Jorda food (verkrijgbaar in alle horeca groothandels)

CULI-TIP: vanille aroma. Bijvoorkeur gebruik ik de producten van The Flavorist vanwege hun uiterst verfijnde smaak.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.