Pain perdu • gekarameliseerde vijgjes • mascarponecrème • vanille ijs • witte chocolade gingerbread crumble • citroenzeste
Ingrediënten
- 4 dikke sneden briochebrood
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 8 vijgen
- 40gr boter
- 100gr fijne suiker
- 100gr rietsuiker
- 120gr mascarpone
- 1 citroen
- 400ml volle melk
- 1/4 tl vanille aroma (The Flavorist)
- 4 el witte chocolade gingerbread crumble (Jorda food)
4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Klop de eieren los in de melk samen met het vanille aroma.
Meng wat dun geraspte zeste van een citroen onder de mascarpone.
Neem een kleine ovenschotel. Snijd de vijgen in twee.
Plaats deze in de ovenschotel en bestrooi de vijgjes met rietsuiker.
Laat de vijgen in een voorverwarmde oven karamelliseren op 180° gedurende ongeveer 8 à 10 minuutjes.
Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur.
Dompel het briochebrood ( max.15 sec) in het melkmengsel met beide zijden.
Bak vervolgens het briochebrood in de pan aan beide zijden tot ze mooi goud-geel bruin zijn.
Neem nu de borden en schik hierop de warme briochetoasten.
Bestrooi ze met fijne suiker en doe er enkele lepels van het mascarponemengsel over.
Schik de gekarameliseerde vijgjes hierop en leg er de bolletjes vanille-ijs tussen.
Werk af met de crumble: witte chocolade gingerbread.
PRODUCT-TIP: Sweet crunch – gingerbread spices is van Jorda food (verkrijgbaar in alle horeca groothandels)
CULI-TIP: vanille aroma. Bijvoorkeur gebruik ik de producten van The Flavorist vanwege hun uiterst verfijnde smaak.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans