by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Panna Cotta van Daslook • Asperges • Garnaaltjes

Heerlijk geurende daslook kondigt de lente aan!

Ingrediënten

Voor de afwerking

Pannacotta van daslook

4 Personen

Klaar in 45"

Bereidingswijze

Kook de asperges beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.

Voeg een snuifje suiker toe.

Laat de asperges afkoelen en snij ze in kleine staafjes van ongeveer 4 à 5 cm lengte.

Blancheer de daslook en doe deze in de Thermomix (of blender). Je kan ook een mixer gebruiken.

Voeg de olijfolie toe, kruid met peper en zout en pureer verder tot een gladde massa.

Giet het geheel door een puntzeef en vang het sap op.

Week ondertussen de gelatine in koud water.

Verwarm de melk, de room en de gepureerde daslook in een keteltje tot 70°.

Voeg vervolgens de gelatine toe.

Giet de panna cotta in glaasjes en laat afkoelen

Plaats de glaasjes vervolgens in de koelkast.

Voor de look-mayo:
Plet een teentje look tot puree en meng deze onder de mayonaise.

Voeg enkele druppels citroensap toe.

Voor de afwerking:
Neem de gekoelde glaasjes met de panna cotta.

Dresseer hierop de asperges en de garnaaltjes.

Spuit hier een toefje look-mayo op en decoreer het geheel met radijsscheuten, daslookbloemetjes, mini viooltjes en crispy quinoa.

PRODUCT-TIP: Daslook is een gezond en veelzijdig product. De plant bloeit van april tot juni. De bladeren zijn eetbaar en verspreiden een look of uiengeur.  Je kan ze in je eigen tuin planten op een schaduwrijke plaats. Daslook kan je verwerken in salades, in soep, olie’s en pesto’s. De bloemetjes zijn eveneens eetbaar en heel smaakvol. De zaden van de bloemknoppen kan je gemakkelijk inleggen op azijn. Goede recepten hiervan zijn te vinden op internet.

WIJN-TIP: Blanc de Noir van Domaine Migot. Elegante biologische mousserende wijn van Gamay met tonen van rode bessen en appelschilletjes. O.a. Verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn. Verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.