Papadum • coquille • furikakekruiden • kruidensla
Ingrediënten
- 4 papadums
- 12 coquilles
- 8 el Tartimalin
- 4 tl furikakekruiden
- 4 el prei-olie
- kruidensla
- 1 tl mierikswortelpasta
- 1 limoen

4 Personen
Klaar in 15"
Bereidingswijze
Prei-olie maken:
Neem het groen van de prei en snijd deze fijn.
Neem een Thermomix of blender en doe hierin de prei en voeg 2 dl olijfolie toe.
Mix tot je een homogene gladde massa krijgt.
Zeef het geheel door een neteldoek.
Hierna kan je de olie onmiddellijk gebruiken.
(tip: om te kunnen bewaren moet de olie min. tot 70° in de Thermomix of in een keteltje verwarmd worden.)
Meng de mierikswortelpasta met de Tartimalin.
Neem een plat bord en plaats hierop in het midden een uitsteekring.
Doe een dun laagje (ongeveer een halve centimer) van het kaasmengsel in de ring.
Snijd de coquilles in fijne schijfjes en leg deze op de Tartimalin.
Kruid af met de furikakekruiden en werk af met enkele druppeltjes prei-olie en wat kruidensla.
Voor de extra verfijnde smaak kan je wat schil van een limoen erover raspen.
Serveer hierbij de papadums.
CULI-TIP: Een papadum is een lichte, dunne, krokante Indiase cracker.
WIJN-TIP: Ruffus Vignoble de Agaises. Heerlijke mousserende Chardonnay brut uit Wallonië (België) Fijne bubbels, heerlijke neus van groene appel, peer, citrus en grapefruit. Mooie afdronk! Belgische topkwaliteit!
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans