Pasta all’ amatriciana • ovengegaarde kerstomaatjes
Ingrediënten
- 30-tal kerstomaatjes in diverse kleuren
- 1 ajuin
- 16 latjes pancetta
- 250gr verse eierpasta
- 8 el olijfolie
- 1 el Mediterraanse kruidenmix
- 8 teentjes knoflook
- 1/2 el suiker
- basilicumblaadjes
4 Personen
Klaar in 35"
Bereidingswijze
Doe de olijfolie in een ovenschaal.
Halveer de kerstomaatjes en voeg ze erbij.
Strooi er een beetje suiker over samen met de look en de Mediterraanse kruidenmix
Roer het geheel om en zet +/- 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bak ondertussen de fijngesneden ajuin glazig in een pan. Zet de ajuintjes even aan de kant.
Versnij de pancetta in kleine julienne reepjes en bak deze krokant. Voeg hierna de ajuin toe.
Kook de pasta al dente.
Neem de ovenschaal uit de oven en meng het spek en de ajuin onder de tomaten.
Neem een diep bord en dresseer hierin de pasta.
Doe hier de ovengegaarde tomaatjes met spek en ui over en werk af met enkele basilicumblaadjes.
PRODUCT-TIP: topmaand voor de allerlekkerste zongerijpte tomaatjes is augustus. Van deze saus kan je ook grotere hoeveelheden maken en invriezen
WIJNTIP: Lirica, heerlijke Primitivo di Manduria. Te verkrijgen bij D’amici in Maasmechelen. Mirella en Michelle verkopen zeer lekkere en bijzondere Italiaanse wijnen in hun delicatessenzaak. De fijne vleeswaren zoals pancetta en verse eierpasta kan je hier ook vinden.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans