Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Pasta all’ amatriciana • ovengegaarde kerstomaatjes

La dolce vita

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 35"

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een ovenschaal.

Halveer de kerstomaatjes en voeg ze erbij.

Strooi er een beetje suiker over samen met de look en de Mediterraanse kruidenmix

Roer het geheel om en zet +/- 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bak ondertussen de fijngesneden ajuin glazig in een pan. Zet de ajuintjes even aan de kant.

Versnij de pancetta in kleine julienne reepjes en bak deze krokant. Voeg hierna de ajuin toe.

Kook de pasta al dente.

Neem de ovenschaal uit de oven en meng het spek en de ajuin onder de tomaten.

Neem een diep bord en dresseer hierin de pasta.

Doe hier de ovengegaarde tomaatjes met spek en ui over en werk af met enkele basilicumblaadjes.

PRODUCT-TIP: topmaand voor de allerlekkerste zongerijpte tomaatjes is augustus. Van deze saus kan je ook grotere hoeveelheden maken en invriezen

WIJNTIP: Lirica, heerlijke Primitivo di Manduria. Te verkrijgen bij D’amici in Maasmechelen. Mirella en Michelle verkopen zeer lekkere en bijzondere Italiaanse wijnen in hun delicatessenzaak. De fijne vleeswaren zoals pancetta en verse eierpasta kan je hier ook vinden.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.