Pastinaaksoep • coquille • bloedworst • winterpostelein
Ingrediënten
- 600 gr pastinaak
- 2 ajuinen
- 1 aardappel
- 1,2l groentebouillon
- 1 klontje boter
- 4 grote coquilles
- 120 gr bloedworst
- 4 eetlepels panko
- 4 blaadjes winterpostelein (of goudsbloemblaadjes en sakura cress)
- peper en zout

4 Personen
Klaar in 60"
Bereidingswijze
Schil de aardappel en de pastinaken en snijd deze in grove stukken.
Snijd ook de ajuinen fijn.
Smelt de boter in een kookpot en stoof hierin de uien glazig.
Voeg de pastinaken en aardappel toe en laat nog 2 minuutjes stoven.
Doe er vervolgens de groentebouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Verlaag het vuur en laat +/- 35 minuutjes pruttelen.
Mix de soep tot een gladde massa.
Neem een pan en ontdoe de bloedworst van het vel.
Bak deze in de pan en plet de vulling tot een fijne crumble.
Meng er de panko onder en bak ondertussen de coquilles mooi bruin in een andere pan.
Zet hiervoor het vuur op hoge temperatuur en bak de coquilles niet langer dan 1 à 2 minuten per zijde. (m.a.w. de coquilles dienen vanbuiten mooi gekorst te zijn en vanbinnen nog zacht)
Doe de crumble van bloedworst in een mooi diep soepkommetje.
Leg de coquille erbovenop en werkt af met een blaadje winterpostelein (of goudsbloemblaadjes en sakura cress).
Schenk nu de pastinaaksoep rondom en genieten maar van deze heerlijke herfstsmaak.
PRODUCT-TIP: panko is een Japans paneermeel met een meer knapperige en luchtig grovere structuur dan paneermeel. Het smaakt iets zoeter en is krokanter.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans