Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Pastinaaksoep • coquille • bloedworst • winterpostelein

Hartverwarmend op een druilerige dag

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 60"

Bereidingswijze

Schil de aardappel en de pastinaken en snijd deze in grove stukken.

Snijd ook de ajuinen fijn.

Smelt de boter in een kookpot en stoof hierin de uien glazig.

Voeg de pastinaken en aardappel toe en laat nog 2 minuutjes stoven.

Doe er vervolgens de groentebouillon bij en breng het geheel aan de kook.

Verlaag het vuur en laat +/- 35 minuutjes pruttelen.

Mix de soep tot een gladde massa.

Neem een pan en ontdoe de bloedworst van het vel.

Bak deze in de pan en plet de vulling tot een fijne crumble.

Meng er de panko onder en bak ondertussen de coquilles mooi bruin in een andere pan.

Zet hiervoor het vuur op hoge temperatuur en bak de coquilles niet langer dan 1 à 2 minuten per zijde. (m.a.w. de coquilles dienen vanbuiten mooi gekorst te zijn en vanbinnen nog zacht)

Doe de crumble van bloedworst in een mooi diep soepkommetje.

Leg de coquille erbovenop en werkt af met een blaadje winterpostelein (of goudsbloemblaadjes en sakura cress).

Schenk nu de pastinaaksoep rondom en genieten maar van deze heerlijke herfstsmaak.

PRODUCT-TIP: panko is een Japans paneermeel met een meer knapperige en luchtig grovere structuur dan paneermeel. Het smaakt iets zoeter en is krokanter.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.