Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Knolseldersoep • gerookte eendenborst • peterselie-olie

Verrassen met knolselder

Ingrediënten

Recept Knolseldersoep met eendenborst

4 Personen

Klaar in 40"

Bereidingswijze

Voor de peterselie-olie:

Was de peterselie en blancheer deze in licht gezouten water. Spoel daarba meteen af onder ijskoud water.

Doe de zonnebloemolie in de Thermomix en leg hierop de peterselie.

Verwarm de Thermoix langzaam tot 70° en zet op maximum snelheid tot de 70° bereikt is.

Doe het mengsel in een chinois (= puntzeef) en laat het geheel uitdruppen. Vang de druppels op. Zo bekom je een heerlijke peterselie-olie. De olie kan je een lange tijd bewaren in een afgesloten fles op een koele plaats.

Mocht je niet over een Thermomix beschikken dan kan je de peterselie-olie ook maken in een kookpot en dan met een blender of mixer fijn mixen.

Voor de knolseldersoep:

Schil de knolselder en hak deze in grove stukken. Hou een gedeelte apart voor de afwerking (je kan er ook slieren van maken met de dunschiller, kleine reepjes of blokjes).

Was de prei en schil de ui en de aardappel.

Stoof de knolselder samen met de overige groenten in een grote sauteuse tot de groenten lichtjes kleuren.

Voeg de kippenbouillon toe en het kruidentuiltje.

Breng de soep aan de kook en laat +/- 30 minuten sudderen.

Verwijder nu het kruidentuiltje.

Mix de soep tot een gladde homogene massa. Kruid verder af met peper en zout.

Bak ondertussen de rest van de selder in een pan tot deze mooi bruin en gaar is.

Afwerken en opdienen van de soep:

Leg de gebakken knolselderstukjes in het midden van het bord.

Dresseer afwisselend met reepjes gerookte eendenborstfilet en werk af met enkele plukjes kervel met een beetje granen en zadenmix.

Giet de soep rond de garnituur.

Voeg last minute enkele druppels peterselie-olie toe voor een bijzonder mooi en oogstrelend effect.

Je kan hier getoast brood bij serveren of verras je gasten met een bladerdeegstengel afgewerkt met zwarte sesamzaadjes.

CULI-TIP: Grains seeds crumble van het merk Topp’d.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.