Scroppino • verrassend anders
Ingrediënten
- 8 bollen limoensorbet
- 25 cl 'Eau de vie' van pruimen
- 10 cl vlierbloesemsiroop (Monin)
- 10 cl rietsuikerstroop
- 12-tal kardemon zaden
- 10 cl water
- enkele rode basilicumblaadjes of lavandelsuiker
4 Personen
Klaar in 15"
Bereidingswijze
Start 1 week vóór je het gerecht wil maken met het bereiden van de ‘Eau de vie’ drank.
– ‘Eau de vie’ drank
Doe 25 cl ‘Eau de vie’ van pruimen in een glazen potje en voeg een 12-tal gekneusde kardemon zaadjes toe. Laat dit in de koelkast één week rusten.
Neem na een week de kardemonbolletjes eruit en verdun de ‘Eau de vie’ met de vlierbloesemsiroop, rietsuikersiroop en het water.
– ‘Scroppino’
Neem 4 wijnglazen doe hierin 2 bollen limoensorbet en een geutje van het ‘Eau de vie’ drankje. Voor de extra smaaksensatie kan je afwerken met basilicumbloemetjes of lavendelsuiker. Je kan hier ook fijngesnipperde rode basilicumblaadjes voor gebruiken.
Super eenvoudig en oh zo lekker fris!
PRODUCT-TIP: vlierbloesemsiroop en rietsuikersiroop van Monin. (www.monin.com)
CULI-TIP: bij voorkeur gebruik ik de limoensorbet van Crème de la Crème. Deze is overheerlijk smeuïg en niet te zuur of zoet.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans