by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Scroppino • verrassend anders

Nazomers genieten

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 15"

Bereidingswijze

Start 1 week vóór je het gerecht wil maken met het bereiden van de ‘Eau de vie’ drank.

– ‘Eau de vie’ drank

Doe 25 cl ‘Eau de vie’ van pruimen in een glazen potje en voeg een 12-tal gekneusde kardemon zaadjes toe. Laat dit in de koelkast één week rusten.

Neem na een week de kardemonbolletjes eruit en verdun de ‘Eau de vie’ met de vlierbloesemsiroop, rietsuikersiroop en het water.

– ‘Scroppino’

Neem 4 wijnglazen doe hierin 2 bollen limoensorbet en een geutje van het ‘Eau de vie’ drankje. Voor de extra smaaksensatie kan je afwerken met basilicumbloemetjes of lavendelsuiker. Je kan hier ook fijngesnipperde rode basilicumblaadjes voor gebruiken.

Super eenvoudig en oh zo lekker fris!

PRODUCT-TIP: vlierbloesemsiroop en rietsuikersiroop van Monin. (www.monin.com)

CULI-TIP: bij voorkeur gebruik ik de limoensorbet van Crème de la Crème. Deze is overheerlijk smeuïg en niet te zuur of zoet.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.