Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Rosbief met sjalotjessaus • bloemkool • crème de Camembert puree

Hartverwarmend Winters

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 60"

Bereidingswijze

Wintergroentjes:

Was de worteltjes en schik deze in een ovenschotel.

Breek de bloemkool in roosjes.

Leg deze in dezelfde ovenschotel.

Doe wat olijfolie of boter en tijmtakjes over de groentjes.

Dit staat klaar om later samen met het vlees in de oven te plaatsen.

De bimi’s kan je best een kwartiertje later toevoegen, gezien deze vlugger gaar zijn.

Rosbief:

Neem het vlees een uurtje vooraf uit de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°.

Pel intussen enkele banaansjalotten en versnipper deze alsook de look.

Verhit in een Creusetketel de boter en olijfolie.

Schroei het vlees aan alle zijden mooi dicht en kruid af met peper en zout.

Haal de rosbief uit de ketel en leg deze in een ovenschaal.

Schik er tijmtakjes over en dresseer de resterende niet gepelde banaansjalotten naast het vlees.

Deze zullen mooie meegaren en vrij zoet gaan proeven. Het zal een overheerlijke smaak aan de gerecht geven.

Bak de rosbief samen met de groentjes gedurende 25 à 30 minuten verder in een voorverwarmde oven van 180°.

Bijvoorkeur het vlees op de middelste legger en de groentjes op de legger eronder.

Let er wel op dat de groentjes niet verbranden. Hun gaartijd kan korter zijn.

Ondertussen kunnen we de sjalottensaus bereiden.
Kijk of er nog wat boter bij moet in je Creusetketel en bak hierin de versneden banaansjalotten en de look glazig.

Blus met 1dl water en voeg er 1 rundsbouillonblokje aan toe.

Laat de saus mooi verder inkoken.

Kruid verder af naar smaak met tijm, peper en zout.

Crème de Camembert puree:

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Stamp de aardappelen tot puree.

Voeg nu de eierdooiers, melk en 6 el Crème de Camembert toe.

Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng nog verder op smaak met wat nootmuskaat en zout en peper

Voor de presentatie:

Haal het vlees uit de ovenschotel en versnijd dit in mooie plakjes van ongeveer 1 cm.

Schik de puree op het bord en leg het vlees hierover.

Voeg een ovengegaarde banaansjalot toe en werk af met de heerlijke tijm-sjalottensaus.

Serveer in een apart kommetje de ovengegaarde wintergroentjes.

PRODUCT-TIP: Crème de Camembert van het merk Président is een smeltkaas op basis van gerijpte Camembert o.a. verkrijgbaar in de meeste grootwarenhuizen. 

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.