by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Sashimi van zalm • fideuà • inktvis

Instant happiness

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 25"

Bereidingswijze

Kook de zwarte fideuà beetgaar.

Meng de daslookolie onder de mayonnaise tot je een homogene licht groene kleur bekomt. Doe dit in een spuitzakje en leg dit eventjes in de koelkast.

Versnij de verse zalm in plakjes van een halve cm dikte en verdeel de zalm over 4 schaaltjes.

Doe het sap van de halve limoen bij de wasabi-soja dressing en voeg deze toe aan de zalm.

Beleg de zalm met de fideuà, daarop de crispy seeds crumble en de wasabi sesamzaadjes.

Werk af met de daslookmayo, venkelplukjes, korenbloemetjes en witte alliumbloemetjes. Heerlijke frisse smaakmakers!

CULI-TIP: Grains seeds crumble van het merk Topp’d

WIJNTIP: Cesar Domaine Roche-Audran, Grenache blanc Viognier te verkrijgen bij proefwinkel Ware wijn in Genoelselderen. Leuk om eens langs te gaan in hun proefwinkel. Bij Vera wordt je ondergedompeld in de wereld van Biologische en Biodynamische wijnen. Zij heeft een fijne neus voor lekkere wijntjes. www.warewijn.be

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.