Sashimi van zalm • fideuà • inktvis
Ingrediënten
- 240 gr verse zalm
- 40 gr zwarte fideuà met inktvisinkt
- 8 el wasabi-soja dressing
- 2 el daslookolie
- 4 el mayonnaise
- 1 tl wasabi sesamzaadjes
- 2 tl grain seeds crumble van topp’d
- enkele venkelplukjes
- paarse korenbloemetjes
- witte alliumbloemetjes
4 Personen
Klaar in 25"
Bereidingswijze
Kook de zwarte fideuà beetgaar.
Meng de daslookolie onder de mayonnaise tot je een homogene licht groene kleur bekomt. Doe dit in een spuitzakje en leg dit eventjes in de koelkast.
Versnij de verse zalm in plakjes van een halve cm dikte en verdeel de zalm over 4 schaaltjes.
Doe het sap van de halve limoen bij de wasabi-soja dressing en voeg deze toe aan de zalm.
Beleg de zalm met de fideuà, daarop de crispy seeds crumble en de wasabi sesamzaadjes.
Werk af met de daslookmayo, venkelplukjes, korenbloemetjes en witte alliumbloemetjes. Heerlijke frisse smaakmakers!
CULI-TIP: Grains seeds crumble van het merk Topp’d.
WIJNTIP: Cesar Domaine Roche-Audran, Grenache blanc Viognier te verkrijgen bij proefwinkel Ware wijn in Genoelselderen. Leuk om eens langs te gaan in hun proefwinkel. Bij Vera wordt je ondergedompeld in de wereld van Biologische en Biodynamische wijnen. Zij heeft een fijne neus voor lekkere wijntjes. www.warewijn.be
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans