Sweet Sorrento
Ingrediënten
- Voor het mascarponebeslag:
- 500gr mascarpone
- 120gr fijne suiker
- 4 eieren
- 8 el Limoncello
- 8 plakjes zachte cake
- 8 el lemon curd
- 1 limoen
- Voor de Italiaanse meringue:
- 200gr eiwit (= +/- 6 á 7 eiwitten)
- 75gr bloemsuiker
- 325gr fijne suiker
- 85cl water
8 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Mascarponebeslag:
Meng in een kom de eierdooiers en de suiker. Voeg vervolgens de mascarpone en de lemon curd toe.
Meng zachtjes tot het een homogene massa vormt.
Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel deze voorzichtig onder het mascarponebeslag.
Doe het geheel in een spuitzak.
Snij de cake in plakjes en drenk deze even in de Limoncello.
Neem 8 glaasjes en spuit op de bodem van elk glaasje een eerste laagje mascarponebeslag.
Leg een plakje cake erbovenop en spuit opnieuw een laagje beslag erover.
Zet de glaasjes in de koelkast en laat +/- 4 uur opstijven.
Italiaanse meringue:
Breng het water met de fijne suiker aan de kook. Roer zachtjes met en lepel (GEEN spatel) zodat de suiker oplost.
Doe het eiwit in een kom en leg je handmixer klaar.
Zodra het suikerwater 114 graden heeft klop je het eiwit tot sneeuw.
Voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe. Als het suikerwater 121 graden heeft mag het vuur uit.
Voeg de suikerstroop al roerend in een dunne straal bij de eiwitten.
Zet de mixer vervolgens op maximaal en blijf kloppen tot de meringue lauw is.
Doe deze meringue in een spuitzak en garneer het dessert hiermee.
Brandt de merengue vlak voor het opdienen nog even af met een crème brûlée brander.
Voor een extra frisse toets kan je het geheel afwerken met limoenrasp. Limoengroen oogt zo mooi en geeft alvast een lentegevoel.
PRODUCT-TIP: Lemon curd kan je eenvoudig zelf maken. Op internet vind je meerdere goede recepten. Kant en klare lemon curd kan je o.a. bij Dille & kamille en bij Albert Heyn vinden of in de betere delicatessenzaken.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans